Sega megana

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
(Kaelih saka Sega Megana)
Menyang navigasi Menyang panggolèkan

Sega megana ya iku salah sawijining panganan khas Pekalonganlan Batang, Jawa Tengah. Bahan mligi nggawé sega megana ya iku nangka kang isih enom dirajang cilik-cilik, klapa enom diparut kasar, kacang lanjaran diiris tipis, godhong salam, lan jeruk purut. Bahan bumbu kang dialusaké ya iku uyah, brambang, bawang putih, lombok abang, lan lombok rawit, godhong seré diiris tipis, tumbar, kemiri, trasi, gula jawa, kencur, laos dikeprèk. Sega Megana luwih énak disajikaken karo gorengan utawa mendoan kang isih anget.