Saos mint

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan
Tutup saus mint parsley ing daging ayam Spanyol rempah-rempah

Saus mint, ing masakan Inggris lan Irlandia, yaiku saus ijo sing digawe saka godhong peppermint sing disigar kanthi alus ( Mentha × piperita) sing direndhem ing cuka, lan gula cilik . [1] Jus jeruk sok ditambahake. Saos kasebut nduweni konsistensi krim dobel . Asring dadi bumbu kanggo manggang lamb, utawa daging panggang liyane, utawa, ing sawetara wilayah, Kacang polong mushy . Biasane tuku siap, lan gampang ditemokake ing toko panganan Inggris. Sele Mint, luwih kenthel lan luwih legi, minangka alternatif kanggo wedhus, uga biasane tuku wis siyap. Saus mint bisa digunakake ing sawetara resep tinimbang mint seger. Bisa dipangan ing roti panggang utawa roti .

Referensi[besut | besut sumber]

  1. "Mint - Cultivation and Uses". Dibukak ing 2 April 2014.