Saos celup kacang buncis

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan
A bean dip served with tortilla chips
Celup kacang disedhiyakake karo kripik tortilla

Bean dip jinis saus cocol digawe nggunakake kacang buncis utawa kacang buncis refried minangka bahan utami. Pancen dicampur dicampur karo sifat sing jelas lan dudu akeh sayur-sayuran sing dikethok sing bisa diarani salsa kacang. Biasane disajikake nganggo chip tortilla, lan uga bisa disajikake karo panganan liyane kayata krupuk lan crudités . Macem-macem jinis kacang buncis digunakake, lan kacang-kacangan sing wis mateng, dikemas kaleng utawa empuk bisa digunakake. Maneka bahan tambahan digunakake kanggo nyiyapake, kayata bawang, papak, mrica lan rempah-rempah, lan kadang dihiasi nganggo bahan-bahan. Celup kacang bisa digawe adhem, ing suhu ruangan, utawa panas. Celup kacang sok digunakake minangka bahan kanggo nyiyapake sajian liyane kayata burrito lan quesadillas.

Ing nyiyapake dicelup kacang, macem-macem jinis kacang buncis bisa digunakake, kalebu kacang ireng, kacang pinto, kacang ginjel, kacang putih, kacang-kacangan fava, kacang lima lan edamame, persiyapan kedele sing durung diwasa ing polong. Sawetara celup kacang kalebu sawetara jinis kacang ing sajian, kayata celup telung kacang. Biji mentah sing direndhem lan dimasak digunakake, kaya kacang buncis kaleng lan kacang refry sing disiapake. Panganggone kacang kaleng bisa nyebabake celup, amarga kacang buncis sing disiapake ing kaleng yaiku tekanan sing dimasak ing kaleng. Kacang kalengan bisa uga duwe rasa asin, sing bisa dikurangi nganggo mbilas lan banjur disiram. Kacang buncis sing dimasak seger bisa uga menehi panganan sing luwih roso dibandhingake nggunakake kacang kaleng. Mrica cabe ijo kaleng sing wis disiyapake uga kadang-kadang digunakake kanggo bahan utama.

Black bean dips: one prepared with whole beans and one prepared with mashed beans
Celup kacang ireng: siji disiapake nganggo kacang buncis (kiwa) lan siji disiyapake nganggo kacang gandum
A bean dip prepared with kidney beans, garnished with lime zest
A dip kacang disiapake karo kacang buncis ginjel, lan direngga nganggo jeruk zest

Ing nyiyapake dicelup kacang, macem-macem jinis kacang buncis bisa digunakake, kalebu kacang ireng, kacang pinto, kacang ginjel, kacang putih, kacang-kacangan fava, kacang lima lan edamame, persiyapan kedele sing durung diwasa ing polong. Sawetara celup kacang kalebu sawetara jinis kacang ing sajian, kayata celup telung kacang. Biji mentah sing direndhem lan dimasak digunakake, kaya kacang buncis kaleng lan kacang refry sing disiapake. Panganggone kacang kaleng bisa nyebabake celup, amarga kacang buncis sing disiapake ing kaleng yaiku tekanan sing dimasak ing kaleng. Kacang kalengan bisa uga duwe rasa asin, sing bisa dikurangi nganggo mbilas lan banjur disiram. Kacang buncis sing dimasak seger bisa uga menehi panganan sing luwih roso dibandhingake nggunakake kacang kaleng. Mrica cabe ijo kaleng sing wis disiyapake uga kadang-kadang digunakake kanggo bahan utama.

Serpihan kacang garing sing wis disiapake uga bisa digunakake nalika nyiyapake sajian. Serpihan kacang-kacangan disusun maneh dadi tempel kacang nganggo banyu sing umob, lan bisa digunakake kanggo mencelup kacang instan utawa cepet. Panggunaane serpihan kacang garing bisa nyumbang kanggo dicelupake kanthi tekstur krim lan alus.

Ngeculake kacang buncis nalika sawetara sadurunge dienggo bisa nambah rasa rasa ing sajian kasebut. Celup kacang bisa disajikake kanthi adhem, ing suhu ruangan, utawa dadi panganan sing panas. Celup kacang panas bisa disiyapake sadurunge, digawe adhem banjur masak mengko, lan bisa uga disiyapake nggunakake kompor alon lan disajikake ing perkakas. Celup kacang bisa disiyapake minangka sajian vegan lan tanpa gluten . Piring kasebut biasane disajikake nganggo chip tortilla, lan uga bisa disajikake nganggo krupuk, crudités, roti panggang, roti pita lan roti panggang kayata baguette. Úga tambahan akeh bisa digunakake, kalebu trikatuka, panggang abang lonceng mrico, abang lan ijo chili mrico, cilantro, jeruk, jus jeruk lan jeruk zest, jus lemon, ora nguntungke krim, lenga, lard, cuka lan cider apple cukà, banyu, lan rempah-rempah kayata papak, cumin, ketumbar, bubuk cabai lan cayenne, saus panas, uyah lan mrico. Ing bahan bisa mixed utawa pureed bebarengan nggunakake food processor, Blender, utawa dening tangan. Celup kacang sok dipanggang karo keju abon lan dihiasi bahan-bahan kayata cilantro sing dicincang, bawang ijo sing dicincang, peterseli sing seger utawa garing lan semangat jeruk nipis, antara liya.

Galeri[besut | besut sumber]

Referensi[besut | besut sumber]