Kripik tortilla

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan
Tortilla chip
4003 - Zermatt - Restaurant Weisshorn.JPG
A plate of tortilla chips with salsa and guacamole
JinisSnack food
Panggonan asalCithakan:US
Woworan pokokTortillas (corn, vegetable oil, salt, water)
Buku masakan: Tortilla chip  Médhia: Tortilla chip

Kripik tortilla yaiku panganan cemilan sing digawé saka tortilla jagung, sing dirajang dadi seg itelu lan banjur digoreng-utawa dibakar (Utawa, bisa dipotong saka masa jagung banjur digoreng utawa dibakar). Tortilla jagung digawé saka jagung, lenga , uyah lan banyu . Sanajan ing produksi komersial massa pisanan ing AS ing Los Angeles ing pungkasan taun 1940-an,[1] kripik tortilla tuwuh saka masakan Mexico, ing endi barang-barang sing padha dimengerteni kaya ta totopos lan tostadas .[2]

Sanajan biasane digawé saka jagung kuning, bisa uga digawé saka jagung putih, biru, utawa abang. Kripik Tortilla sing ancase dicelup biasane mung asin, wong-wong uga bisa mbumboni kanthi maneka rasa.

Kapustakan[besut | besut sumber]

  1. Associated Press (24 February 2006). "Rebecca Carranza; a pioneer of the tortilla chip; 98". The San Diego Union-Tribune. Union-Tribune Publishing Co. Diarsip saka sing asli ing 21 January 2009. Dibukak ing 23 February 2018.
  2. Arnold, Oren (10 April 1939). "Romance Inc. - Chapter 40". Painesville Telegraph. p. 8. Dibukak ing 18 July 2011. Tostados - crusty toasted tortillas - were served [to] them.