Pamasak alon-alon

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan
Kompor alon modern, bentuk oval

A kompor alon, uga dikenal minangka crock-pot (sawise merek dagang duweke Sunbeam Products nanging kadhangkala dipigunakaké umum ing donya Inggris-speaking ), punika countertop electrical masak perabot digunakake kanggo simmer ing suhu luwih murah tinimbang cara masak liyane, kayata minangka baking, nggodhok, lan nggoreng. Masalah sitiran: Tenger <ref> ora trep; refs tanpa jeneng kudu ana isiné Iki nggampangake masak tanpa pengawasan kanggo sajian pirang-pirang jam sing bisa digodhog : panggang pot, sup, rebus lan piring liyane (kalebu omben-omben, panganan cuci mulut lan celup). Macem-macem piring bisa disiyapake ing kompor alon-alon, kalebu sing biasane digawe kanthi cepet, kayata kakao lan roti .

Kompor alon alon dhasar digawe saka pot masak bunder utawa tutup oval sing digawe saka keramik utawa porselen mengkilap, diubengi perumahan, biasane logam, ngemot elemen pemanas listrik. Tutup dhewe asring digawe saka kaca, lan lungguh ing alur ing pojok pot; kukus kenthel nglumpukake ing alur lan nyedhiyakake segel tekanan rendah kanggo swasana. Isi pot crock efektif ing tekanan atmosfer, sanajan uap banyu sing digawe ing njero pot kasebut. Kompor alon iku beda banget karo kompor tekanan lan ora ana bebaya nerbitake tekanan mendadak.