Saos amatriciana

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan
Amatriciana
Bucatini allamatriciana.jpg
Bucatini all'amatriciana
AjanganPrimo
Panggonan asalItaly
Tlatah utawa prajaLazio
Hawa ajanganHot over pasta
Woworan pokokTomatoes, guanciale, cheese (Pecorino Romano), olive oil
Buku masakan: Amatriciana  Médhia: Amatriciana

Sugo all'amatriciana ( palafalan jroning basa Italia: [ˈsuːɡo allamatriˈtʃaːna] ), utawa alla matriciana (ing dhialek Romanesco ), [1] uga dikenal minangka salsa all'amatriciana, yaiku saus pasta tradisional Italia adhedhasar gu financiale (pipi daging babi sing wis mari), keju pecorino saka Amatrice, tomat, lan, ing sawetara variasi, bawang . Asal saka kutha Amatrice (ing Provinsi Rieti pegunungan Lazio sing pegunungan), Amatriciana minangka salah sawijining saus pasta paling misuwur ing masakan Romawi lan Italia saiki . Pamrentah Italia ngarani produk agro-alimentary tradisional Lazio. Kajaba saka papak tumis ing lenga zaitun, sadurunge ditambahake guverne uga ditampa  lan kanggo keju salah siji Pecorino Romano [2] [3] utawa Amatrice kang Pecorino (saka Monti Sibillini utawa Laga Monti della wilayah) bisa digunakake. Kajaba mrica ireng utawa cabai umume .

Rujukan[besut | besut sumber]

[ <span title="This claim needs references to reliable sources. (September 2010)">perlu rujukan</span> ]

  1. Ravaro (2005), p. 395
  2. Boni (1983), pg. 44.
  3. Carnacina (1975), pg. 82.