Pecorino

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan
Pecorino
Masalah skrip: Fungsi "getValue" ora ana.
Nagara asalMasalah skrip: Fungsi "getValue" ora ana.
KuthaMasalah skrip: Fungsi "getValue" ora ana.
Sumberé susuMasalah skrip: Fungsi "getValue" ora ana.
TèksturHard
Symbol question.svg [[Commons:Kategori:Masalah skrip: Fungsi "getValue" ora ana. |Médhia magepokan ing Wikimedia Commons]]

Keju Pecorino minangka keju Italia sing keras digawe saka susu wedhus . Jeneng " pecorino "mung tegese" ovine "utawa" wedhus "ing basa Italia . [1]

Ringkesan[besut | besut sumber]

Saka enem jinis utama pecorino, kabeh duwe status Proteksi Asal-Usul (PDO) miturut ukum saka Uni Eropa, pecorino romano bisa uga paling misuwur ing njaba Italia, utamane ing Amerika Serikat, sing dadi pasar ekspor penting kanggo keju wiwit abad kaping 19. Umume pecorino diproduksi ing pulau Sardinia, sanajan produksi uga diijini ing Lazio lan ing provinsi Tuscan Grosseto lan Siena . Panulis Romawi kuno nulis babagan keju iki lan teknik produksi. [2]

Lima keju PDO diwasa liyane yaiku pecorino sardo saka Sardinia ( casu berbeghinu ing basa Sardinia ); pecorino toscano, sing produksi wis kabukten dening Pliny the Elder ing Sejarah Alam ; [3] pecorino siciliano (utawa picurinu sicilianu ing Sisilia ) saka Sisilia; pecorino di Filiano saka Basilicata; [4] lan crotonese pecorino saka Provinsi Crotone ing Calabria . [5] Pecorino liyane sing kondhang yaiku sing diprodhuksi ing Abruzzo, pecorino di Atri . [6] [7]Kabeh duwe macem-macem gaya, gumantung saka suwene umure . Keju sing luwih mateng, diarani stagionato ("wis wujude" utawa "wis tuwa"), luwih angel nanging tetep tekstur lan duwe rasa bubur lan rasa sing legi. Rong jinis liyane, semi-stagionato lan fresco, duwe tekstur sing luwih alus lan rasa krim lan susu sing luwih alus.

Tradhisi[besut | besut sumber]

Pecorino saka Filiano

Panganan bisa rampung karo stagionato pecorino sing apik, disuguhake nganggo pir lan kenari utawa disiram karo madu kastanye sing kuwat. Pecorino uga asring digunakake kanggo ngrampungake pasugatan pasta, lan biasane dadi pilihan alami kanggo umume wilayah Italia wiwit Umbria nganti Sisilia, tinimbang Parmigiano-Reggiano sing luwih larang. Saiki isih disenengi kanggo panganan pasta ing Roma lan Lazio, kayata pasta sing nganggo ageman all'amatriciana, cacio e pepe, lan pasta alla Gricia.

Referensi[besut | besut sumber]

  1. pecorino, n. OED Online. December 2013. Oxford University Press. Accessed 7 January 2014.
  2. Italian Pecorino and Ancient Roman
  3. Pecorino Toscano Consortium for the Protection of Tuscan Pecorino (in Italian)
  4. Guide to PDO and PGI products: Pecorino of Filiano
  5. Page not found - Guffanti formaggi
  6. Barberis, Corrado (2010). Mangitalia: la storia d'Italia servita in tavola (ing basa Italia). Donzelli Editore. p. 194. ISBN 978-88-6036-449-4.
  7. Cremona, Luigi; Soletti, Francesco (2002). L'Italia dei formaggi (ing basa Italia). Touring Editore. p. 97. ISBN 978-88-365-2727-4.