Bucatini

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan
Bucatini
Bucatini.jpg
Jeneng liyanéPerciatelli
JinisPasta
Panggonan asalItaly
Woworan pokokDurum wheat flour, water
Variasiziti, zitoni
Buku masakan: Bucatini  Médhia: Bucatini

Bucatinipalafalan jroning basa Italia: [bukaˈtiːni], uga dikenal kanthi jeneng perciatellipalafalan jroning basa Italia: [pertʃaˈtɛlli], minangka pasta kaya spaghetti kenthel kanthi bolongan sing mbukak liwat tengah. Biasane umume ing saindenging Lazio, utamane Roma .

Ziti sing padhapalafalan jroning basa Italia: [ˈdziːti] yaiku batang sing dawa uga tekstur alus lan ujung- kothak; "cut ziti" dipotong ziti dadi tabung sing luwih cekak. [1] Uga ana versi ziti, zitonipalafalan jroning basa Italia: [dziˈtoːni] . [2]Bucatini minangka pasta tabung sing digawe saka glepung gandum durum lan banyu. Dawane 25-30 cm (10-12 ing) kanthi 3 diameteripun mm (1/8 inci). Rata-rata wektu masak yaiku sangang menit.

Bucatini all'amatriciana, sajian sing disiyapake nganggo pasta bucatini

Referensi[besut | besut sumber]

  1. "Cook's Thesaurus: Pasta Tubes". Foodsubs.com. Dibukak ing 2013-02-21.
  2. "Type Of Pasta". Thenibble.com. Dibukak ing 2013-02-21.