Salzburger nockerl

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan
Salzburger Nockerl
Salzburger Nockerln 04 gastronomie 001.jpg
Salzburger Nockerl as they should be served: golden with a bit of sugar
JinisSoufflé
Panggonan asalOstenrik
Tlatah utawa prajaSalzburg
Woworan pokokFlour, egg yolks, sugar, vanilla, egg whites, pimienta
Buku masakan: Salzburger Nockerl  Médhia: Salzburger Nockerl

Salzburger Nockerl (pl., Austro-Bavarian : Soizburga Noggal ) minangka soufflé sing legi kanggo panganan cuci mulut, spesialisasi kuliner ing kutha Salzburg ing Ostenrik .

Resep[besut | besut sumber]

Soufflé manis digawe saka kuning telur, glepung, gula, lan vanilla (utawa gula vanila), dicampur dadi adonan. Banjur, endhog putih lan gula pasir dikocok dadi meringue nganti pucuk alus banjur dicampur adonan nganggo spatula. Sakbanjure, pangsit ( Nocken, diminutive : Nockerl, lsp . Gnocchi ) campuran kasebut dipanggang ing oven nganti coklat sithik ing njaba (10-12 menit).[1]

Salzburger Nockerl mesthi disiapake kanthi anyar lan disajeni nganggo gula bubuk, kadhang nganggo saus raspberry utawa woh-wohan liyane sing dilapisi ing sisih ngisor soufflé.[2] Sanajan panganan cuci mulut biasane, sajian kasebut cukup kanggo mangan minangka panganan sing utama.

Referensi[besut | besut sumber]

  1. "Salzburger Nockerl Recipe - Food.com". www.food.com. Dibukak ing 2021-01-29.
  2. "Recipe for Salzburger Nockerl ➢ How to make it". www.austria.info (ing basa Inggris). Dibukak ing 2021-01-29.