Saltah

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan
Saltah
Saltah gif.gif
Bubbling bowl of saltah
Buku masakan: Saltah  Médhia: Saltah

Saltah ( Arab : سلتة) minangka panganan Yaman. Iki akeh dipangan ing sisih lor negara kasebut. Utamane disajikake kanggo nedha awan. Dhasar yaiku daging rebus daging coklat sing diarani maraq, bebatuan saka frug fenugreek, lan sahawiq utawa sahowqa (campuran lombok, tomat, bawang putih, lan jamu sing dibungkus dadi salsa ). Beras, kentang, endhog orak-arik, lan sayuran minangka tambahan kanggo saltah . Panganan tradisional dipangan nganggo roti rata Yaman, sing dienggo kanggo ngrampungake sajian kasebut.

Saltah minangka panganan khas Yaman sing ana sing umure umure wis ewonan taun. Dikandhani, bahan-bahane mung Maraq lan Hilbah (Fenugreek). Wiwit saiki lagi berkembang lan dipérang dadi rong piring: Saltah lan Fahsah .