Zhug

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan
Zhug
Zkhoug vert.jpg
Green zhug
JinisCondiment
Panggonan asalYemen
Woworan pokokHot peppers, garlic, coriander
VariasiRed shkug, green shkug, brown skhug
Buku masakan: Zhug  Médhia: Zhug

Zhug yaiku sawijining olahan jinis sambel pedes saka Yaman langsung tlatah Arab.

Zhug iki saka mrico panas abang utawa ijo sing bumbu ketumbar, bawang putih, uyah, cumin ireng (opsional) lan macem-macem rempah-rempah, banjur dicampur karo minyak zaitun. [1] [2] [3] Sawetara uga nambah winih caraway, kapulaga, lan mrica ireng .

Referensi[besut | besut sumber]

  1. Goldstein, Nili (6 Apr 2006). "PASSOVER: Yemenite Flavor at the Seder". Tribe Media. Jewish Journal. Dibukak tanggal 23 April 2018.
  2. Kremezi, Aglaia (21 Jun 2010). "Recipe: Zhug (Yemeni Hot Sauce)". The Atlantic. Dibukak tanggal 23 April 2018.
  3. Grayson, Michele. "Spicy Starters: Balanced Heat in Appetizers Rouses Palates, Titillates Taste Buds and Enhances the Dining Experience, especially when Paired with the Right Beverages." Jobson's Cheers, vol. 18, no. 4, 2007, pp. 48.