Salad pitik

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan
Chicken salad
Flickr sa ku ra 10556400--Chicken salad.jpg
A chicken salad made with celery, cucumber, apples, fresh dill, and mayonnaise with salt and pepper
JinisSalad or sandwich
Woworan pokokChicken
Buku masakan: Chicken salad  Médhia: Chicken salad

Salad ayam yaiku salad sing ana ing daging pitik minangka bahan utama. Bahan-bahan umum liyane bisa uga kalebu mayonis, endhog rebus, celery, bawang, mrico, acar (utawa rasa apel ) lan macem-macem mustar .

Ing Amerika Serikat, "salad ayam" nuduhake salad karo pitik, utawa salad campuran khusus sing kalebu daging daging cincang lan binder, kayata mayones, salad dressing utawa krim keju . [1] Kaya tuna salad lan salad endhog, iku bisa dadi ing ndhuwur Lettuce, tomat, avocado, utawa sawetara kombinasi iki. Iki uga bisa digunakake kanggo roti lapis. Biasane digawe nganggo turah sing wis mateng utawa dikemas kaleng. Iki uga bisa uga nuduhake salad kebon kanthi endhog goreng, panggang, utawa panggang (biasane dipotong utawa dicincang) ing sisih ndhuwur.

Katrangan[besut | besut sumber]

Ing Eropa lan Asia, panganan iki bisa uga ditambah karo macem-macem dressing, utawa ora ana dressing babar pisan, lan konstituen salad bisa beda-beda saka godhong lan sayuran tradisional, nganti pasta, couscous, mie utawa beras .

Sandwich salad ayam

Referensi[besut | besut sumber]

  1. Green, O. (1909). One Thousand Salads. Putnam's homemaker series. G.P. Putnam's Sons. p. 97. Dibukak ing December 22, 2017.