Salad Olivier

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan
Olivier salad
Russischer Oliviersalat.JPG
Jeneng liyanéRussian salad, stolichny salad
JinisSalad
AjanganZakuski
Panggonan asalRussia
DigawéLucien Olivier
Woworan pokokPotatoes, vegetables, eggs, meat, mayonnaise
Buku masakan: Olivier salad  Médhia: Olivier salad

Salad Olivier (basa Rusia: салат Оливье , salat Olivye ) [Note 1] minangka sajian salad tradisional ing masakan Ruslan, sing uga misuwur ing negara -negara pasca-Soviet liyane, akeh negara Eropa, Iran, Israel, Mongolia lan uga ing saindenging Amerika Latin. Ing resep-resep modern beda, iku biasane digawe karo diced nggodhok kentang, wortel, brined dill pickles (utawa timun ), ijo Kacang polong, endhog, celeriac, bawang, diced nggodhok pitik utawa bologna sosis (kadhangkala Ham utawa panas asu ), lan apples tart, kanthi uyah, mrico, lan mustar ditambahake kanggo nambah rasa, disandangi mayones . Ing pirang-pirang negara, sajian kasebut umume diarani salad Ruslan . Variasi sing diarani salad stolichny (basa Rusia: салат столичный , "salad kota", uga misuwur ing masakan Ruslan.

Ing Ruslan lan negara post-Soviet liyane, uga ing Russophone komunitas donya-sudhut, salad wis dadi salah siji ne abang lan putih utama ing zakuski tabel dadi sak Enggal kang Eve ( " Novy Allah ") hajat.

Salad Olivier gaya Soviet sing khas

Referensi[besut | besut sumber]


Masalah sitiran: Tenger <ref> ana tumrap golongan aran "Note", nanging tenger <references group="Note"/> sing magepokan ora ana, utawa </ref> panutup ora ana