Salad Caesar

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan
Caesar salad
Caesar salad (2).jpg
Ajangan
Panggonan asalMexico
Tlatah utawa prajaTijuana, Baja California
DigawéCaesar Cardini
Diréka nalika1924
Hawa ajanganChilled or room temperature
Woworan pokokRomaine lettuce, croutons, Parmesan cheese, lemon juice, olive oil, egg, Worcestershire sauce, anchovies, Dijon mustard, black pepper
VariasiMultiple
Buku masakan: Caesar salad  Médhia: Caesar salad

Caesar salad (uga dieja Cesar lan Cesare) punika salah sawijining jinis olahan arupa ijo salad saka romaine Lettuce lan croutons disandangi karo jus lemon (utawa jus jeruk ), lenga zaitun, endhog, Kecap Inggris, anchovies, papak, Dijon sawi, keju Parmesan, lan ireng mrico .

Sejarah[besut | besut sumber]

Julia Child ujar manawa dheweke wis mangan salad Caesar ing restoran Cardini nalika isih cilik ing taun 1920an. [1] Ing taun 1946, kolumnis koran Dorothy Kilgallen nulis babagan Kaisar sing isine teri, beda karo versi Cardini:

Nesu ing Hollywood — salad Caesar — bakal ditepungake karo wong-wong New York dening Steak House saka Gilmore. Iki minangka ramuan rumit sing mbutuhake pirang-pirang abad kanggo nyiapake lan ngemot (zowie!) Akeh papak, endhog mentah utawa rada kodhe, crouton, romaine, teri, keju parmeasan [ sic ], minyak zaitun, cuka lan mrica ireng. [2]

Bahan-bahan umum[besut | besut sumber]

Salad Caesar sing sederhana
Disetel karo pitik panggang

Bahan-bahan umum ing pirang-pirang resep: [3] [4] 

Variasi kalebu macem-macem rwaning, nambah daging kayata daging pitik utawa daging babi, utawa ngilangi bahan-bahan kayata teri lan endhog.[butuh sitiran]

Referensi[besut | besut sumber]

  1. Child, Julia; Child, Paul (1975). From Julia Child's Kitchen. New York: Alfred A. Knopf. ISBN 978-0394480718.
  2. Kilgallen, Dorothy (1946-08-02). "The Voice of Broadway". The News-Herald (Franklin, Pennsylvania). p. 4. Dibukak ing 2020-12-18.
  3. "La Ensalada". Caesarstijuana.com. Diarsip saka sing asli ing 12 June 2018. Dibukak ing 30 May 2018.
  4. "Caesar salad". Bettycrocker.com. Dibukak ing 7 November 2014.