Crouton

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan
Croutons ing ndhuwur salad.

A crouton /ˈkrtɒn/ punika Piece sauteed utawa rebaked roti, asring Cubed lan akeh pengalamane. Croutons digunakake kanggo nambah tekstur lan rasa kanggo salad —atine salad Caesar - minangka iringan sup lan rebusan, utawa dipangan minangka panganan cemilan . Tembung crouton asale saka basa Prancis croûton, dhewe minangka diminutif saka croûte, tegese "kerak." Krouton asring dideleng kanthi bentuk kubus cilik, nanging bisa ukuran lan bentuk apa wae, nganti irisan gedhe banget. Saiki akeh wong nggunakake crouton kanggo croute, mula panggunaane wis beda. Nanging, miturut sejarah, croute yaiku irisan baguette sing disikat minyak karo minyak utawa butter sing diklarifikasi lan dipanggang. Ing masak Prancis, croûte ora mung jeneng, nanging uga duwe bentuk kriya sing nggambarake proses masak sing ngowahi roti dadi kerak.

Croutons ing mangkuk.