Julia Child

Saka Wikipédia, bauwarna bébas basa Jawa
Julia Child
Julia Child.jpg
1988 portrait of Julia Child by Elsa Dorfman
Miyos 15 Agustus 1912
Pasadena, California, Amerika Serikat
Séda 13 Agustus 2004(2004-08-13) (umur 91)
Sisihan Paul Cushing Child (19461994) (suaminya meninggal)

Julia Child (lair ing Pasadena, California, Amerika Serikat, 15 Agustus 1912 – pati 13 Agustus 2004 ing yuswa 91 taun)[1] iku salah sijiné koki, penulis lan pengisi acara tivi kang asalé saka negara Amérika Sarékat.[1] Julia Child ngenalaké masakan Prancis lan teknik masak karo akeh wong ing Amérika.[1] Julia Child ngenalaké iki kabéh lumantar buku masaké.[1] Buku masak iki wiwit digawé nalika taun 1961.[1] Buku iki judhule Mastering the Art of French Cooking.[1] Saliyane iku, Julia Child uga ngenalaké cara masak iki lumantar acara tivi kang judhulé The French Chef kang wiwit disiyaraké nalika taun 1963.[1] Bapake Julia Child jenenge John McWilliams.[2] Bapaké Juli Child iki salah sijiné investor ing California real estate.[2] Ibune Julia Child ya iku Julia Carolyn Weston, kerja ing prusahaan kertas.[2] Julia Child iku dadi salah sijiné ratu masak ing Amerika.[2] Nalika ing Paris, Julia Child ketemu karo wong wedok loro kang jenengé Simca Beck lan Louisette Bertholle.[2] Wong telu iki banjur nduwèni kolaborasi lan nulis buku masakan Perancis lan Amerika.[2]

Acara Tivi[besut | besut sumber]

Acara tivi kang tau dibintangi julia Child ya iku:[2]

DVD[besut | besut sumber]

DVD kang atu digawé Julia Child ya iku:[2]

  • Julia Child's Kitchen Wisdom (2000)
  • Julia and Jacques: Cooking at Home (2003)
  • Julia Child: America's Favorite Chef (2004)
  • The French Chef: Volume One (2005)
  • The French Chef: Volume Two (2005)
  • Julia Child! The French Chef (2006)
  • The Way To Cook (2009)
  • Baking With Julia (2009)

Bibliografi[besut | besut sumber]

Buku kang tau digawé Julia Child ya iku:[2]

Cathetan suku[besut | besut sumber]

  1. ^ a b c d e f g (en)biography.com(dipunundhuh tanggal 26 Agustus 2011)
  2. ^ a b c d e f g h i (en)pbs.org(dipunundhuh tanggal 26 Agustus 2011)


Sumber artikel punika saking kaca situs web: "https://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Julia_Child&oldid=988124"