Robert von Heine Geldern

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian

Robert von Heine Geldern ya iku ahli prasajarah, arkeolog, lan etnolog saka Wina, Austria, lan guru besar ing Iranian Institute lan School for Asiatic Studies, New York.[1][2] Dhèwèké lair tanggal 16 Juli taun 18585 ing Grub, Austria lan tilar donya ing Vienna tanggal 26 Mèi 1968.[3]

Geldern ya iku wong kang mapanake dhasar-dhasar prasajarah Indonésia bebarengan karo Von Stein Callenfels.[1] Karya-karyané kang wis digawe ing antarané Urheimat und fruheste Wanderungen des Austronesier (Anthropos XXVII, 1932) lan Prehistoric research in the Netherlands Indiessajeroning: Science and Scientists in the Netherlands Indies (New York, 1945), The Archaeology and Art of Sumatra, sajeroning E. M. Loeb, Sumatra, Its History and People (Vienna, 1935), Some Problems of Migration in the Pacific sajeroning Kultur und Sprache (diedit olèh W. Koppers, Vienna, 1952), Research on Southeast Asia: Problems and Suggestions sajeroning American Anthropologist (April, 1946).[1]

Dhèwèké ngusulake sapérangan téyori kontroversial nanging biniji narik, kalebu yèn China tenggara (Yunnan) ya iku protohomeland wong Indonésia, yèn bentuk-bentuk budaya Indian lan senine ditampa déning masarakat Indocina lumantar deriwat (keturunan) Indonésia, ya iku telung jinis kapak batu kang minangka panemtu utama saka budaya arkéologi sarta tingkat etnologis ing Asia tenggara.[2]

Rujukan[besut | besut sumber]

  1. a b c Shadily, Hassan (1980).Ensiklopedia Indonésia.Jakarta:Ichtiar Baru van Hoeve. Hal 1276
  2. a b "Heine-Geldern, Robert Von". Encyclopedia2. Dijupuk 18 Juni 2014. 
  3. "Robert von Heine-Geldern" (PDF). Scholarspace. Dijupuk 18 Juni 2014.