Rizna Nyctagina

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian

Rizna Nyctagina utawa kang luwih asring diarani Nicta Gina ya iku salah sijiné artis Indonesia kang lair ing Jakarta 3 November 1984.[1] Dhèwèké miwiti karièr ing entertaimen saka modhèl majalah kanggo wong nom.[1] Sawisé iku dhèwèké banjur miwiti dadi paraga ing sinétron ya iku Mama, Kawin Gantung, Gengsi Gedhé-gedhéan, Gadis, Jelangkung.[1] Jenenge miwit moncèr sawisé maraga dadi Jeng Kèlin, bocah wadon lugu kang dhandhanané ndésa lan kerep nggawé wong jèngkèl.[1] Jeng Kèlin mesthi ana ing sitkom Prime Time kang disiaraké déning Trans TV.[1]

Gina duwé gegayuhan péngén dadi dhokter kandhungan amarga dhèwèkè penasaran kenapa adhiné sèda pas dikandut déning ibuné.[2] Suksès ing karier, ora nggawé Gina lali karo sekolahé.[2] Gegayuhane pengen dadi dhokter diwujudake mawi sekolah kadhokteran ing Universitas Trisakti.[2] Saiki ana ing sela-selane kerjaan dadi public figur dhèwèkè uga kudu dadi dhokter koas ing Rumah Sakit Angkatan Udara (AURI), Jakarta ing pérangan THT sasuwéné 2 taun.[2]

Rikala dina Selasa, 18 Oktober 2011, akhiré gegayuhané Gina kawujud.[2] Mawi upacara pengambilan sumpah dhokter baru Fakultas Kedhokteran Universitas Trisakti angkatan XLI, periode 3, taun 2011, Gina resmi pikantuk gelar dr. Rizna Nyctagina.[2] sawisé lulus ujian kompetensi pas November 2011, dhèwèk bisa mbukak praktèk dhéwé.[2]

Karier[besut | besut sumber]

sadurungé kaloka mawi Jeng kelin, Gina miwiti karir mawi modhel ing salah sijiné majalah remaja.[2] Saka modhel dhèwèké banjur njajal donya sinétron.[2] Nganti saiki wis lumayan sinétron kang dimainke Gina.[2] Saka sinétron-sinétron iku, Gina luwih kereb dadi tokoh antagonis.[2] mulane, sawisé éntuk peran Jeng Kelin kang kaloka karo suara cempreng, dhèwèké ngrasa seneng amarga bisa njajal peran liyané antagonis.[2]

Gina uga laris dadi bintang iklan.[2] Wis ana pirang-pirang produk kang nganggo dhèwèké mawi bintang iklan.[2]

Saka akting, saiki Gina ngelirik donya Pambiwara.[2] dhèwèké dipercaya nggawkake acara Diary Wisata Kuliner, Show Time, Majalah Olah Raga lan kang paling anyar ya iku Online bareng karo Olga Syahputra.[2]

Jeng Kelin[besut | besut sumber]

Jeng Kelin ya iku salah sijiné peran kang diparagakake Nyctagina.[3] Jeng Kelin duwé ciri khas ya iku dhandhanane kang mesthi ngganggo wedhak putih kaya kapur, lan pipi diwènèhi blush on nganti kaya tomat nom.[3] lambene kang cilik, diliveni abang lan rambute kaya sapu kelut.[3] Klambi kang dianggo saben dinane ya iku modhel dress kuna kang akèh rendha-rendhane lan sepatu balet warna yambon sarta ora lali tas cangklongan gedhé kang wis èlèk. Cara mlakune kaku kaya robot lan pandhangane kosong.[3] Saben dijak omongan, dhèwèké mesthi kaya wong bingung.[3]

Jeng Kelin duwé sipat kang seneng ngeyel, mulane kereb nggawe pemeran liyané jengkel.[3] peran Jengkelin wiwitane metu saka kang biyèn digiyaraké Trans TV.[3] rikala semono, pembagian peran kelebu stereotip.[3] Ana kang mesthi dadi ibu-ibu galak, cah wadon menthel, lha Gina mesthi éntuk peran kang goblok-goblokan.[3] Manawa amarga suarane kang cempreng, Gina kapilih maragakake peran Jeng Kelin.[3]

Cathetan sikil[besut | besut sumber]

  1. a b c d e Rizna Nyctagina (dipunundhuh tanggal 20 Juni 2012)
  2. a b c d e f g h i j k l m n o p [hhttp://selebriti.kapanlagi.com/indonesia/r/rizna_nycta_gina/ Profil Selebriti] (dipunundhuh tanggal 5 Juli 2012)
  3. a b c d e f g h i j Dua Wajah Rizna Nyctagina (dipunundhuh tanggal 5 Juli 2012)