Tas

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Tas

Tas ya iku wadhah kang duwé tutup kang bisa digawa lelungan.[1] Bahan kanggo nggawé tas ya iku kertas, tuwuhan, plastik, kulit, kain lan liya-liyané.[2] Tas lumrahé kanggo wadhah pakéyan, buku, make up lan liya-liyané.[1] Tas ana uga kang digéndhong ing geger.[1] Tas iki diarani tas ransel, déné tas kang ukurané gedhé lan kanggo wadhah pakéyan kang cacahé akèh diarani koper.[1] Koper asalé saka basa Landa ya iku koffer.[1] Tas ana kang dhapuré kothak lan lumrahé dianggo wong wadon kanggo wadhah make up.[1] Tas iki diarani tas kecantikan utawa beauty case.[1]

Tas saiki wis dadi indhustri kang nguntungaké.[1] Rata-rata para pandhudhuk ing donya mèh kabèh tuku tas.[1] Para pengusaha uga nduwéni kawigatén kanggo usaha tas.[1] Tas ana uga kang digawé saka bathik.[1] Modhèl lan wujud tas warna-warna. Tas uga bisa dhimodhifikasi karo bahan liyané supaya dadi unik|unik.[1]

Jinis[besut | besut sumber]

Miturut wujud lan ukuran[besut | besut sumber]

Miturut bahan kang mbentuk[besut | besut sumber]

  • Tas Kertas[1]
  • Tas Plastik[1]
  • Tas Rajut[1]
  • Tas Spunbound[1]
  • Tas Berbahan Alami[1]
  • Tas Daur Ulang[1]

Cathetan suku[besut | besut sumber]

  1. a b c d e f g h i j k l m n o p q r s t u v w x y lintasberita.com(dipunundhuh tanggal 8 Juni 2011)
  2. woman.kapanlagi.com(dipunundhuh tanggal 8 Juni 2011)