Raedu Basha

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian

Raedu Basha (lair ing Sumenep, Madura, Jawa Timur, 3 Juni 1988; umur 31 taun) inggih punika salah satunggalipun sastrawan saking Indonesia. Namanipun misuwur lumantar pakaryanipun awujud carita cekak, geguritan, lan éséi sastra ingkang dipunmot wonten sawenèh ariwarta lan kalawarta. Raedu naté dados dutaning sastrawan Indonésia wonten pahargyan Ubud Writers & Readers Festival (UWRF) 2015, salah satunggal saking nem festival sastra paling saé sadonya.[1]

Latar wingking[besut | besut sumber]

Raedu Basha punika asma péna saking Badrus Shaleh utawi Basha. Piyambakipun lair ing Bilapora, Sumenep Madura, Jawi Wétan, tanggal 3 Juni 1988. Awit taksih nèm sampun ngraketi jagat kesenian, mliginipun sastra. Raedu nglampahi pendhidhikan wonten sapérang pondok pesantren lan pawiyatan luhur. Taun 2014 Raedu ngrampungaken Pascasarjana Ilmu Antropologi, Fakultas Ilmu Budaya, Universitas Gajah Mada Yogyakarta. Pakaryanipun awujud geguritan, carita cekak, lan éséi sastra sampun kathah kamot wonten sawenèh ariwarta lan kalawarta antawisipun Kalawarta Horison, Jawa Pos, Republika, Media Indonesia, Indopos, Pikiran Rakyat, Kedaulatan Rakyat, Suara Merdeka, Surabaya Post, Sumut Pos, Kalawarta Basis, Koran Merapi, Rakyat Sumbar, Harian Fajar Makassar, Harian Carawala Makassar, Kalawarta Sabili, Kalawarta Tebuireng, Kuntum, Bende, NU Online, Jejak Bekasi, Koran Merapi Pembaruan, Sidogiri Media, Radar Jawa Pos, lan Kompas.com. Buku kempalan geguritan sesarengan ingkang ngemot geguritanipun; Puisi di Jantung Tamansari (15 Penyair Festival Kesenian Yogyakarta, 2014), Memo untuk Présidhèn (PMK, 2014), 17.000 Islands of Imagination (Ubud Writers & Readers Festival, 2015). Awit saking kaprigelanipun ing babagan sastra ndadosaken piyambakipun asring nampi pangaji, lan katimbalan minangka pawicara dhiskusi, gladhèn sastra, lan maos pakaryan wonten adicara sastra ing Indonesia. Pakaryanipun piyambak antawisipun Matapangara (kempalan geguritan, 2014), The Melting Snow (novèl, 2014).[2][3][4]

Pakaryan[besut | besut sumber]

  • Matapangara (kumpulan puisi: Ganding Pustaka, 2014)
  • The Melting Snow (novèl: Diva Press, 2014)

Bebungah[besut | besut sumber]

Rujukan[besut | besut sumber]

  1. Profil Raedu Basha, kapundhut 6 Mèi 2015
  2. Sema RTV FKIP UNS, kapundhut 6 Mèi 2015
  3. LPM Arena: Negeri surga yang berhikayat, kapundhut 6 Mèi 2015
  4. Bukabuku: Raedu Basha, kapundhut 6 Mèi 2015