Pulo Waigeo

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Pulo Waigeo
Geografi
Negara

Pulo Waigeo ya iku pulo kang dumunung ana ing tlatah Papua Kulon ing bagean pucuk Wètan Indonésia. Pulo iki misuwur kanthi jeneng Amberi utawa Waigiu. Pulo Waigeo ya iku pulo kang paling gedhé saka papat pulo utama ing Kapuloan Raja Ampat. Pulo iki dumunung ing antarané Pulo Halmahera lan Pulo Papua kanthi jarak dkurang luwih 65 km Kulon-Kidul Pulo Papua. Pulo kang gedhé ing sakubenge Pulo Salawati, Pulo Batanta, lan Pulo Misool.

Jembar pulao iki 3155 km², kanthi titik paling dhuwur 1000 m. Jarak antarané Kulon ing Wètan kurang luwèih 110 km, serta Lor ing Kidulkurang luwih 50 km.

Kutha Wasai dumunung ana ing bagean kulon lan dadi kutha krajan saka Kabupatèn Raja Ampat.

Deleng uga[besut | besut sumber]

Cathetan sikil[besut | besut sumber]


Sumber artikel punika saking kaca situs web: "https://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Pulo_Waigeo&oldid=1080689"