Pulo Buton

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa

Pulo Buton iku pulo ing Sulawesi Kidul-wétan sing misuwur bab prodhuksi aspal. Kutha paling gedhé ing pulo iki ya iku Bau-Bau. Buton klebu jroning wewengkon administratif Propinsi Sulawesi Kidul-wétan.

Pamérangan administrasi[besut | besut sumber]

Ing pulo Buton ana laladan tingkat II utawa Kabupatèn sing dikenal kanthi jeneng Kabupatèn Buton. Wiwitané Kabupatèn Buton kanthi kutha krajan Bau-Bau nduwèni wewengkon pemerintahan tilas karajaan Buton utawa Kasultanan Buton, ya iku nyakup sebagéyan wewengkon pulo Buton, sebagéyan wewengkon Pulo Muna, sethithik bagéan pulo Sulawesi, sarta pulo-pulo sing ana ing bagéyan kidul pulo Buton. Saiki kanthi anané pamekaran laladan, wewengkon iku kabagi djadi sawetara wewengkon kabupatèn, ya iku:

  1. Kabupatèn Buton
  2. Kutha Bau-Bau
  3. Kabupatèn Wakatobi
  4. Kabupatèn Bombana

Saka kapapat kabupatèn/kutha kasebut, sing ana ing pulo Buton ya iku Kutha Bau-Bau lan sebagéyan Kabupatèn Buton. Kabupatèn Buton dumunung ing pulo Buton lan sebagéyan Pulo Muna, sdéné sebagéyan wewengkon pulo Buton dadi wewengkon kabupatèn Muna. Tumrap Kabupatèn Wakatobi arupa pulo-pulo sing ana ing sisih kidul pulo Buton, déné Kabupatèn Bombana dumunung ing dharatan Sulawesi.

Deleng uga[besut | besut sumber]


Sumber artikel punika saking kaca situs web: "https://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Pulo_Buton&oldid=1045283"