Pulo Muna

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa

Pulo Muna iku sawijining pulo ing Sulawesi Kidul-wétan sing misuwur asil kayu jatiné. Pulo Muna minangka wewengkon Kabupatèn Buton lan Kabupatèn Muna kanthi kutha krajan lan kutha paling gedhé ya iku kutha Raha. Sebagéyan gedhé tlatah iki awujug watu gamping (kars) umur Pleistosen (watara 1,8 yuta taun kapungkur). Watu gamping iki dikira-kira saka Formasi Wapulaka, kayadéné sing katon ing tebing-tebing watu gamping ing sadawaing pesisir. Watu gamping iki minangka terumbu karang sing kaangkat lan saiki mbentuk kawasan kars sing jembar.[1]

Rujukan[besut | besut sumber]

Deleng uga[besut | besut sumber]

Pranala jaba[besut | besut sumber]


Sumber artikel punika saking kaca situs web: "https://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Pulo_Muna&oldid=985387"