Pulo Muna

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa

Pulo Muna iku sawijining pulo ing Sulawesi Kidul-wétan sing misuwur asil kayu jatiné. Pulo Muna minangka wewengkon Kabupatèn Buton lan Kabupatèn Muna kanthi kutha krajan lan kutha gedhé dhéwé ya iku kutha Raha. Sapérangan gedhé tlatah iki awujug watu gamping (kars) umur Pleistosen (watara 1,8 yuta taun kapungkur). Watu gamping iki dikira-kira saka Formasi Wapulaka, kaya déné sing katon ing tebing-tebing watu gamping ing sadawaing pasisir. Watu gamping iki minangka terumbu karang sing kaangkat lan saiki mbentuk kawasan kars sing jembar.[1]

Rujukan[besut | besut sumber]

Uga delengen[besut | besut sumber]

Pranala njaba[besut | besut sumber]