Pretty Asmara

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Pretty Asmara
Pretty asmara 4.jpg
Lair Dian Pretty Asmara
(1977-09-27)Sèptèmber 27, 1977
Indonésia Lumajang, Indonésia
Pati Novèmber 4, 2018(2018-11-04) (umur 41)
Indonésia Jakarta Wétan
Pakaryan Aktris
Presenter
Pelawak
Taun aktif 1996-2017
Wong tuwa Paiman (ayah)
Siti Mutominah (ibu)

Dian Pretty Asmara (lair ing Lumajang, Jawa Wétan, 27 Sèptèmber 1977 – pati ing Jakarta Wétan, 4 Novèmber 2018 ing umur 41 taun)[1][2] Pretty Asmara punika salah setunggaling juru main sinétron, komedian, penyanyi, saha presenter.[2] Pretty Asmara misuwur nalika akting wonten ing serial TV ingkang irah-irahanipun SARAZ 008.[2] Wonten ing serial tivi punika, Pretty Asmara akting dados tokoh antagonis ingkang konyol, tokoh punika anak buah saking tokoh sanèsipun ingkang anami Mr. Black.[2] Badanipun Pretty ingkang ageng asring dados guyonan wonten ing aktingipun.[2] Kajawi punika, gaya pangendikanipun ing nyerocos ngantos ndamel joke-joke ingkang ndadosaken para tiyang ingkang mirsani gumujeng.[2] Pretty Asmara punika gadhah kapribaden kang PD saéngga saged luwes anggénipun akting.[2] Pretty Asmara miwiti kariripun wonteng ing sinétron Dulung ingkang dipunsutradarai kaliyan Anto Lupus nalika taun 1996.[3] Film carita panjang ingkang sepindahan dipunbintangi Pretty Asmara inggih punika filem ingkang irah-irahanipun Kejar Amérika.[3] Pretty Asmara punika alumnus saking AMIKOM Yogyakarta.[2] Ngantos sapunika, Pretty Asmara asring tampil wonten ing adicara-adicara saha filem-filem ingkang dipunsiyaraken wonten ing tivi.[2] Pretty ugi naté dipungosipaken gadhah gayutan kaliyan tiyang jaler saking Banten ingkang naminipun Agung.[2]

Cathetan suku[besut | besut sumber]

  1. Aktris Pretty Asmara Meninggal Dunia
  2. a b c d e f g h i j selebriti.kapanlagi.com(dipunundhuh tanggal 11 September 2011)
  3. a b filmindonesia.or.id(dipunundhuh tanggal 11 September 2011)