Prau panumpes Jepang Yukikaze (1939)

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Prau panumpes Jepang Yukikaze, taun 1939.

Prau Yukikaze (雪風? "Angin salju") iku prau panumpes klas Kagerō kang kaanggo nalika Perang Donya II darbéné Wadya Sagara Kamaharajan Jepang. Prauné minangka prau angka wolu ing klas Kagerō. Prauné minangka prau angka siji kang kaaran mitrut jenengé "Yukikaze".

Yukikaze kapernahaké rikala 2 Agustus 1938 ing Sasebo, Nagasaki déning Astragara Wadya Sagara Sasebo; banjur kababar rikala 24 Maret 1939. Prau iki kinepyakaké rikala 20 Januari 1940 ing pamangkuné Lètnan Kolonèl Shoichi Taguchi[1].

Prau iki diwenehake kanggo Wadya Sagara Taiwan rikala 6 Juli 1947 (jenengé Tan Yang). Tan Yang kabungkar taun 1970.[2]

Réferensi[besut | besut sumber]

  1. "12月(2)". www.jacar.archives.go.jp. Dijupuk 2019-05-23. 
  2. Nevitt, Allyn D. (1998). "Prau panumpes Jepang Yukikaze (1939) ing Combinedfleet.com". Kuchikukan!. www.combinedfleet.com. Dijupuk July 5, 2010. 

Wacan liyané[besut | besut sumber]

  • Chesneau, Roger, ed. (1980). Conway's All the World's Fighting Ships 1922–1946. Greenwich, UK: Conway Maritime Press. ISBN 0-85177-146-7. 
  • Jentschura, Hansgeorg; Jung, Dieter & Mickel, Peter (1977). Warships of the Imperial Japanese Navy, 1869–1945. Annapolis, Maryland: United States Naval Institute. ISBN 0-87021-893-X. 
  • Whitley, M. J. (1988). Destroyers of World War 2. Annapolis, Maryland: Naval Institute Press. ISBN 0-87021-326-1. 

Pranala njaba[besut | besut sumber]