Prau panumpes Jepang Nowaki (1940)

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Prau panumpes Jepang Nowaki, taun 1941.

Prau Nowaki (野分?) iku prau panumpes klas Kagerō kang kaanggo nalika Perang Donya II darbéné Wadya Sagara Kamaharajan Jepang. Prauné minangka prau angka limalas ing klas Kagerō. Prauné minangka prau angka loro kang kaaran mitrut jenengé "Nowaki".

Nowaki kapernahaké rikala 8 Novèmber 1939 déning Astragara Wadya Sagara Maizuru; banjur kababar rikala 17 Sèptèmber 1940. Prau iki kinepyakaké rikala 28 April 1941 ing pamangkuné Lètnan Kolonèl Magotaro Koga[1]. Prau iki kèrem rikala 26 Oktober 1944 cedhak Legaspi (13°0′N 124°54′E / 13.000°N 124.900°E / 13.000; 124.900).[2]

Réferensi[besut | besut sumber]

  1. "4月(2)". www.jacar.archives.go.jp. Dijupuk 2019-05-23. 
  2. Nevitt, Allyn D. (1998). "Prau panumpes Jepang Nowaki (1940) ing Combinedfleet.com". Kuchikukan!. www.combinedfleet.com. Dijupuk July 5, 2010. 

Wacan liyané[besut | besut sumber]

  • Chesneau, Roger, ed. (1980). Conway's All the World's Fighting Ships 1922–1946. Greenwich, UK: Conway Maritime Press. ISBN 0-85177-146-7. 
  • Jentschura, Hansgeorg; Jung, Dieter & Mickel, Peter (1977). Warships of the Imperial Japanese Navy, 1869–1945. Annapolis, Maryland: United States Naval Institute. ISBN 0-87021-893-X. 
  • Whitley, M. J. (1988). Destroyers of World War 2. Annapolis, Maryland: Naval Institute Press. ISBN 0-87021-326-1. 

Pranala njaba[besut | besut sumber]