Prau panumpes Jepang Oyashio

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Prau panumpes Jepang Oyashio, taun 1943.

Prau Oyashio (親潮? Arus wong tua)[1] iku prau panumpes klas Kagerō kang kaanggo nalika Perang Donya II darbéné Wadya Sagara Kamaharajan Jepang. Prauné minangka prau angka papat ing klas Kagerō. Prauné minangka prau angka siji kang kaaran mitrut jenengé "Oyashio". Aran prau iki saka jenengé Arus Oyashio.

Oyashio kapernahaké rikala 29 Maret 1938 déning Astragara Wadya Sagara Maizuru; banjur kababar rikala 29 Novèmber 1938. Prau iki kinepyakaké rikala 20 Agustus 1940 ing pamangkuné Lètnan Kolonèl Kunizo Kanaoka[2]. Prau iki kèrem rikala 8 Mèi 1943 cedhak Vila (08°08′S 156°55′E / 8.133°S 156.917°E / -8.133; 156.917).[3]

Réferensi[besut | besut sumber]

  1. Nelson, Andrew N. (1967). Japanese–English Character Dictionary. Tuttle. k. 816. ISBN 0-8048-0408-7. 
  2. "5月(1)". www.jacar.archives.go.jp. Dijupuk 2019-05-24. 
  3. Nevitt, Allyn D. (1998). "Prau panumpes Jepang Oyashio ing Combinedfleet.com". Kuchikukan!. www.combinedfleet.com. Dijupuk July 5, 2010. 

Wacan liyané[besut | besut sumber]

  • Brown, David (1990). Warship Losses of World War Two. Naval Institute Press. ISBN 1-55750-914-X. 
  • D'Albas, Andrieu (1965). Death of a Navy: Japanese Naval Action in World War II. Devin-Adair Pub. ISBN 0-8159-5302-X. 
  • Evans, David (1979). Kaigun: Strategy, Tactics, and Technology in the Imperial Japanese Navy, 1887-1941. US Naval Institute Press. ISBN 0-87021-192-7. 
  • Roger Chesneau, ed. (1980). Conway's All the World's Fighting Ships 1922-1946. Grenwitch: Conway Maritime Press. ISBN 0-85177-146-7. 
  • Howarth, Stephen (1983). The Fighting Ships of the Rising Sun: The Drama of the Imperial Japanese Navy, 1895–1945. Atheneum. ISBN 0-689-11402-8. 
  • Jentsura, Hansgeorg (1976). Warships of the Imperial Japanese Navy, 1869–1945. US Naval Institute Press. ISBN 0-87021-893-X. 
  • Whitley, M. J. (1988). Destroyers of World War 2. Cassell Publishing. ISBN 1-85409-521-8. 

Pranala njaba[besut | besut sumber]