Prau panumpes Jepang Akigumo (1941)

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan

Prau Akigumo (秋雲? Méga ing mangsa gugur) iku prau panumpes klas Kagerō kang kaanggo nalika Perang Donya II darbéné Wadya Sagara Kamaharajan Jepang. Prauné minangka prau angka sangalas ing klas Kagerō. Prauné minangka prau angka siji kang kaaran mitrut jenengé "Akigumo".

Akigumo kapernahaké rikala 2 Juli 1940 déning Uraga Dock Company; banjur kababar rikala 11 April 1941. Prau iki kinepyakaké rikala 27 Sèptèmber 1941 ing pamangkuné Lètnan Kolonèl Terumichi Arimoto[1]. Prau iki kèrem rikala 11 April 1944 déning USS Redfin ing Ujung Zamboanga (06°43′N 122°23′E / 6.717°N 122.383°E / 6.717; 122.383).[2]

Réferensi[besut | besut sumber]

  1. "9月(5)". www.jacar.archives.go.jp. Dibukak ing 2019-05-23.
  2. Nevitt, Allyn D. (1998). "Prau panumpes Jepang Akigumo (1941) ing Combinedfleet.com". Kuchikukan!. www.combinedfleet.com. Dibukak ing July 5, 2010.

Wacan liyané[besut | besut sumber]

  • Chesneau, Roger, ed. (1980). Conway's All the World's Fighting Ships 1922–1946. Greenwich, UK: Conway Maritime Press. ISBN 0-85177-146-7.
  • Jentschura, Hansgeorg; Jung, Dieter & Mickel, Peter (1977). Warships of the Imperial Japanese Navy, 1869–1945. Annapolis, Maryland: United States Naval Institute. ISBN 0-87021-893-X.
  • Whitley, M. J. (1988). Destroyers of World War 2. Annapolis, Maryland: Naval Institute Press. ISBN 0-87021-326-1.

Pranala njaba[besut | besut sumber]