Prau panumpes Jepang Maikaze

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Prau panumpes Jepang Maikaze, taun 1941.

Prau Maikaze (舞風? Angin puyuh) iku prau panumpes klas Kagerō kang kaanggo nalika Perang Donya II darbéné Wadya Sagara Kamaharajan Jepang. Prauné minangka prau angka wolulas ing klas Kagerō.

Maikaze kapernahaké rikala 22 April 1940 déning Fujinagata Shipyard; banjur kababar rikala 15 Maret 1941. Prau iki kinepyakaké rikala 15 Juli 1941 ing pamangkuné Lètnan Kolonèl Seiji Nakasugi[1]. Prau iki kèrem rikala 17 Fèbruari 1944 cedhak Laguna Chuuk (07°45′N 151°20′E / 7.750°N 151.333°E / 7.750; 151.333).[2]

Réferensi[besut | besut sumber]

  1. "7月". www.jacar.archives.go.jp. Dijupuk 2019-05-23. 
  2. Nevitt, Allyn D. (1998). "Prau panumpes Jepang Maikaze ing Combinedfleet.com". Kuchikukan!. www.combinedfleet.com. Dijupuk July 5, 2010. 

Wacan liyané[besut | besut sumber]

  • Chesneau, Roger, ed. (1980). Conway's All the World's Fighting Ships 1922–1946. Greenwich, UK: Conway Maritime Press. ISBN 0-85177-146-7. 
  • Jentschura, Hansgeorg; Jung, Dieter & Mickel, Peter (1977). Warships of the Imperial Japanese Navy, 1869–1945. Annapolis, Maryland: United States Naval Institute. ISBN 0-87021-893-X. 
  • Whitley, M. J. (1988). Destroyers of World War 2. Annapolis, Maryland: Naval Institute Press. ISBN 0-87021-326-1. 

Pranala njaba[besut | besut sumber]