Prau panumpes Jepang Hamakaze (1940)

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Prau panumpes Jepang Hamakaze, taun 1941.

Prau Hamakaze (浜風? Angin pasisir) iku prau panumpes klas Kagerō kang kaanggo nalika Perang Donya II darbéné Wadya Sagara Kamaharajan Jepang. Prauné minangka prau angka telulas ing klas Kagerō. Prauné minangka prau angka loro kang kaaran mitrut jenengé "Hamakaze".

Hamakaze kapernahaké rikala 20 Novèmber 1939 déning Uraga Dock Company; banjur kababar rikala 25 Novèmber 1940. Prau iki kinepyakaké rikala 30 Juni 1941 ing pamangkuné Lètnan Kolonèl Tsuneo Orita[1]. Prau iki kèrem rikala 7 April 1945 ing Operasi Ten-Go (30°47′N 128°08′E / 30.783°N 128.133°E / 30.783; 128.133).[2]

Réferensi[besut | besut sumber]

  1. "6月(2)". www.jacar.archives.go.jp. Retrieved 2019-05-23.
  2. Spurr, Russell (1981). A Glorious Way To Die - The Kamikaze Mission of the Battleship Yamato. New York: Newmarket Press. p. 257. ISBN 9781557049131.

Wacan liyané[besut | besut sumber]

  • Chesneau, Roger, ed. (1980). Conway's All the World's Fighting Ships 1922–1946. Greenwich, UK: Conway Maritime Press. ISBN 0-85177-146-7.
  • Jentschura, Hansgeorg; Jung, Dieter & Mickel, Peter (1977). Warships of the Imperial Japanese Navy, 1869–1945. Annapolis, Maryland: United States Naval Institute. ISBN 0-87021-893-X.
  • Whitley, M. J. (1988). Destroyers of World War 2. Annapolis, Maryland: Naval Institute Press. ISBN 0-87021-326-1.

Pranala njaba[besut | besut sumber]