Prau panumpes Jepang Arashi

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Prau panumpes Jepang Arashi, taun 1940.

Prau Arashi (? Badai) iku prau panumpes klas Kagerō kang kaanggo nalika Perang Donya II darbéné Wadya Sagara Kamaharajan Jepang. Prauné minangka prau angka nembelas ing klas Kagerō.

Arashi kapernahaké rikala 4 Mèi 1939 déning Astragara Wadya Sagara Maizuru; banjur kababar rikala 22 April 1940. Prau iki kinepyakaké rikala 25 Novèmber 1940 ing pamangkuné Lètnan Kolonèl Yasumasa Watanabe[1]. Prau iki kèrem rikala 7 Agustus 1943 ing Perang Lempongan Vella (07°50′S 156°55′E / 7.833°S 156.917°E / -7.833; 156.917).[2]

Réferensi[besut | besut sumber]

  1. "11月(5)". www.jacar.archives.go.jp. Dijupuk 2019-05-23. 
  2. Nevitt, Allyn D. (1998). "Prau panumpes Jepang Arashi ing Combinedfleet.com". Kuchikukan!. www.combinedfleet.com. Dijupuk July 5, 2010. 

Wacan liyané[besut | besut sumber]

  • Chesneau, Roger, ed. (1980). Conway's All the World's Fighting Ships 1922–1946. Greenwich, UK: Conway Maritime Press. ISBN 0-85177-146-7. 
  • Jentschura, Hansgeorg; Jung, Dieter & Mickel, Peter (1977). Warships of the Imperial Japanese Navy, 1869–1945. Annapolis, Maryland: United States Naval Institute. ISBN 0-87021-893-X. 
  • Whitley, M. J. (1988). Destroyers of World War 2. Annapolis, Maryland: Naval Institute Press. ISBN 0-87021-326-1. 

Pranala njaba[besut | besut sumber]