Prau panumpes Jepang Hagikaze

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Prau panumpes Jepang Hagikaze, taun 1941.

Prau Hagikaze (萩風? Angin marsilea) iku prau panumpes klas Kagerō kang kaanggo nalika Perang Donya II darbéné Wadya Sagara Kamaharajan Jepang. Prauné minangka prau angka pitulas ing klas Kagerō.

Hagikaze kapernahaké rikala 23 Mèi 1939 déning Uraga Dock Company; banjur kababar rikala 18 Juni 1940. Prau iki kinepyakaké rikala 31 Maret 1941 ing pamangkuné Lètnan Kolonèl Yoshio Inoue[1]. Prau iki kèrem rikala 7 Agustus 1943 cedhak Laguna Chuuk (07°45′N 151°20′E / 7.750°N 151.333°E / 7.750; 151.333).[2]

Réferensi[besut | besut sumber]

  1. "3月". www.jacar.archives.go.jp. Dijupuk 2019-05-23. 
  2. Nevitt, Allyn D. (1998). "Prau panumpes Jepang Hagikaze ing Combinedfleet.com". Kuchikukan!. www.combinedfleet.com. Dijupuk July 5, 2010. 

Wacan liyané[besut | besut sumber]

  • Chesneau, Roger, ed. (1980). Conway's All the World's Fighting Ships 1922–1946. Greenwich, UK: Conway Maritime Press. ISBN 0-85177-146-7. 
  • Jentschura, Hansgeorg; Jung, Dieter & Mickel, Peter (1977). Warships of the Imperial Japanese Navy, 1869–1945. Annapolis, Maryland: United States Naval Institute. ISBN 0-87021-893-X. 
  • Whitley, M. J. (1988). Destroyers of World War 2. Annapolis, Maryland: Naval Institute Press. ISBN 0-87021-326-1. 

Pranala njaba[besut | besut sumber]