Prau panumpes Jepang Natsushio

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian

Prau Natsushio (夏潮? Pasang ing mangsa panas)[1] iku prau panumpes klas Kagerō kang kaanggo nalika Perang Donya II darbéné Wadya Sagara Kamaharajan Jepang. Prauné minangka prau angka enem ing klas Kagerō. Prauné minangka prau angka siji kang kaaran mitrut jenengé "Kuroshio".

Natsushio kapernahaké rikala 9 Dhésèmber 1937 déning Fujinagata Shipyards; banjur kababar rikala 23 Fèbruari 1939. Prau iki kinepyakaké rikala 31 Agustus 1940 ing pamangkuné Lètnan Kolonèl Kanetomo Nomaguchi[2]. Prau iki kèrem rikala 9 Fèbruari 1942 déning USS S-37 cedhak Makassar (05°10′S 119°24′E / 5.167°S 119.400°E / -5.167; 119.400).[3]

Réferensi[besut | besut sumber]

  1. Nelson, Andrew N. (1967). Japanese–English Character Dictionary. Tuttle. k. 52 & 570. ISBN 0-8048-0408-7. 
  2. "9月(1)". www.jacar.archives.go.jp. Dijupuk 2019-05-23. 
  3. Nevitt, Allyn D. (1998). "Prau panumpes Jepang Natsushio ing Combinedfleet.com". Kuchikukan!. www.combinedfleet.com. Dijupuk July 5, 2010. 

Wacan liyané[besut | besut sumber]

  • Chesneau, Roger, ed. (1980). Conway's All the World's Fighting Ships 1922–1946. Greenwich, UK: Conway Maritime Press. ISBN 0-85177-146-7. 
  • Jentschura, Hansgeorg; Jung, Dieter & Mickel, Peter (1977). Warships of the Imperial Japanese Navy, 1869–1945. Annapolis, Maryland: United States Naval Institute. ISBN 0-87021-893-X. 
  • Whitley, M. J. (1988). Destroyers of World War 2. Annapolis, Maryland: Naval Institute Press. ISBN 0-87021-326-1. 

Pranala njaba[besut | besut sumber]