Prau panumpes Jepang Urakaze (1940)

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Prau panumpes Jepang Urakaze, taun 1940.

Prau Urakaze (浦風? Angin segara) iku prau panumpes klas Kagerō kang kaanggo nalika Perang Donya II darbéné Wadya Sagara Kamaharajan Jepang. Prauné minangka prau angka sewelas ing klas Kagerō. Prauné minangka prau angka loro kang kaaran mitrut jenengé "Urakaze".

Urakaze kapernahaké rikala 11 April 1939 déning Astragara Wadya Sagara Maizuru; banjur kababar rikala 19 April 1940. Prau iki kinepyakaké rikala 15 Dhésèmber 1940 ing pamangkuné Lètnan Kolonèl Nagayoshi Shiraishi[1]. Prau iki kèrem rikala 21 Novèmber 1944 déning USS Sealion[2] cedhak Keelung, Formosa (26°09′N 121°23′E / 26.150°N 121.383°E / 26.150; 121.383).[3]

Réferensi[besut | besut sumber]

  1. "12月(2)". www.jacar.archives.go.jp. Dijupuk 2019-05-23. 
  2. Whitley, M. J. (1998). Battleships of World War Two: An International Encyclopedia. Annapolis, Maryland: Naval Institute Press. k. 184. ISBN 1-55750-184-X. OCLC 40834665. 
  3. Nevitt, Allyn D. (1998). "Prau panumpes Jepang Urakaze (1940) ing Combinedfleet.com". Kuchikukan!. www.combinedfleet.com. Dijupuk July 5, 2010. 

Wacan liyané[besut | besut sumber]

  • Chesneau, Roger, ed. (1980). Conway's All the World's Fighting Ships 1922–1946. Greenwich, UK: Conway Maritime Press. ISBN 0-85177-146-7. 
  • Jentschura, Hansgeorg; Jung, Dieter & Mickel, Peter (1977). Warships of the Imperial Japanese Navy, 1869–1945. Annapolis, Maryland: United States Naval Institute. ISBN 0-87021-893-X. 

Pranala njaba[besut | besut sumber]