Prau panumpes Jepang Isokaze (1939)

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Prau panumpes Jepang Isokaze, taun 1941.

Prau Isokaze (磯風? Angin pasisir) iku prau panumpes klas Kagerō kang kaanggo nalika Perang Donya II darbéné Wadya Sagara Kamaharajan Jepang. Prauné minangka prau angka rolas ing klas Kagerō. Prauné minangka prau angka loro kang kaaran mitrut jenengé "Isokaze".

Isokaze kapernahaké rikala 25 Novèmber 1938 déning Astragara Wadya Sagara Sasebo; banjur kababar rikala 19 Juni 1939. Prau iki kinepyakaké rikala 30 Novèmber 1940 ing pamangkuné Mayor Koshichi Sugioka[1]. Prau iki kèrem rikala 7 April 1945 ing Operasi Ten-Go (30°28′N 128°55′E / 30.46°N 128.92°E / 30.46; 128.92).[2]

Réferensi[besut | besut sumber]

  1. "11月(1)". www.jacar.archives.go.jp. Dijupuk 2019-05-23. 
  2. Nevitt, Allyn D. (1998). "Prau panumpes Jepang Isokaze (1939) ing Combinedfleet.com". Kuchikukan!. www.combinedfleet.com. Dijupuk July 5, 2010. 

Wacan liyané[besut | besut sumber]

  • Chesneau, Roger, ed. (1980). Conway's All the World's Fighting Ships 1922–1946. Greenwich, UK: Conway Maritime Press. ISBN 0-85177-146-7. 
  • Jentschura, Hansgeorg; Jung, Dieter & Mickel, Peter (1977). Warships of the Imperial Japanese Navy, 1869–1945. Annapolis, Maryland: United States Naval Institute. ISBN 0-87021-893-X. 
  • Whitley, M. J. (1988). Destroyers of World War 2. Annapolis, Maryland: Naval Institute Press. ISBN 0-87021-326-1. 

Pranala njaba[besut | besut sumber]