Philip A. Potter

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa

Philip Alford Potter ya iku pemimpin saka Gereja Metodis lan dadi sekretaris jendral Dewan Gereja-gereja sadonya (DGD) kang katelu (1972-1984).[1] Potter lahir di Roseau, Dominika pada 18 Agustus 1921.[1] . Potter lair saka keluarga Kristen, bapake ya iku Katolik lan ibune ya iku Protestan.[2]. Wiwit nalika isih enom Potter wis melu ana ing kegiatan kegiatan kang ana gagayutane karo gereja.[2] Nalika taun 1947, dhèwèké dadi wakil ana ing Gerakan Mahasiswa Kristen ing nagara Jamaika kanggo melu konferensi pemuda Kristen ing Oslo, Norwegia.[2] Dhèwèké banjur dadi pembicara ana ing sidang raya DGD ing Amsterdam (1948) lan Evanston (1954). Taun 1960-1986 dhèwèké duwé peran serta ana ing Federasi Mahasiswa Kristen Dunia (WSCF).[2] Sadawane taun 1972-1984 dhèwèké dadi sekretaris jendral Dewan Gereja-gereja sedonya.[2] Sawijining perjuangan saka Potter kang ora bisa dilaleke ya iku nalika dhèwèké ngembangake kesepakatan saka dokumen BEM (Baptism, Eucharist and Ministry), lan ndadekake lanjutan saka kampanyene kang anti-apartheid ing Afrika Kidul lan kabèh bentuk penindasan liyane.[2] Sawise ora njabat dadi sekretaris jendral ya iku nalika taun 1984, Potter tetep aktif melu ana ing kegiatan-kegiatan ekumenis, nganti tekan Sidang Raya ka-9 DGD ing Kutha Porto Alegre, Brazil (2006).[3] Jeneng Philip Potter uga diabadike kanggo jeneng pusat perpustakaan ekumenis kang ana ing Jenewa, Swiss, merga dhèwèké rajin nyileh buku lan majalah, uga menehi sumbangan marang perpustakaan mau kang awujud buku utawane tilisan-tulisane.[3]

Cathetan Suku[besut | besut sumber]

  1. ^ a b (en) Philip Potter, Ans Joachim Van der Bent. 1978. What in the World is the World Council of Churches?: An Interview with Philip Potter. Geneva: World Council of Churches.
  2. ^ a b c d e f (en) Samuel Kobia. "A tribute to Philip Potter on his 85th birthday". World Council of Churches. 18 August 2006. Dijupuk 02-05-2011.  Priksa gandra date ing: |access-date= (pitulung)
  3. ^ a b (en) "WCC Ecumenical Library renamed Philip A. Potter Library". World Council of Churches. 27 November 2009. Dijupuk 02-05-2011.  Priksa gandra date ing: |access-date= (pitulung)


Sumber artikel punika saking kaca situs web: "https://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Philip_A._Potter&oldid=1088709"