Philae

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Sana Warisan Donya UNESCO
Monumèn Nubian saka Abu Simbel nganti Philae
Janeng ing Pratélan Warisan Donya
Philae temple as seen from the Nile
JinisCultural
Wewatoni, iii, vi
Rujukan88
Tlatah UNESCONagara-nagara Arab
Sujarah prasasti
Prasasti1979 (Sési katelu)

Philae (Yunani: Φιλαί, Philai; Mesir kuna: Pilak, P'aaleq; Arab: أنس الوجود‎‎, Anas el Wagud) iku pulo ing kali Nil lan tilas situs komplèk candhi Mesir kuna ing Mesir kidul. Komplèk iki diprèthèli lan dipindhah menyang pulo liya ing sacedhaké déning UNESCO sawisé kebanjiran nalika pangyasa bendungan Aswan.[1]

Situation[besut | besut sumber]

Philae disebutaké déning para panulis kuna, kalebu Strabo,[2] Diodorus,[3] Ptolemy,[4] Seneca,[5] Pliny the Elder.[6] Situs iki minangka sebutan tumrap rong pulo cilik sing dumunung ing garis ujur 24° lor, sacedhaké Aswan (Basa Mesir kuna: Swenet, "Trade;" [Syene] error: {{lang-xx}}: text has italic markup (help)). Groskurd[7] ngitung let antara kaloro pulo lan Aswan watara 61.5 mil (99 km).

Rujukan[besut | besut sumber]

  1. "Milestones in Archaeology: a Chronological Encyclopedia", Tim Murray, P464, ABC-CLIO, 2007ISBN 1-57607-186-3
  2. i. p. 40, xvii. pp. 803, 818, 820
  3. i. 22
  4. iv. 5. § 74
  5. Quaest. Nat. iv. 1
  6. v. 9. s. 10
  7. Strab. vol. iii. p. 399

Cithakan:Situs warisan donya ing Mesir

Uga delengen[besut | besut sumber]

Pranala njaba[besut | besut sumber]

Cithakan:Ancient Egypt topics

Koordhinat: 24°01′31″N 32°53′03″E / 24.02528°N 32.88417°E / 24.02528; 32.88417