Philae

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Sana Warisan Donya UNESCO
Monumèn Nubian saka Abu Simbel nganti Philae
Janeng ing Pratélan Warisan Donya
Philae temple as seen from the Nile
Jinis Cultural
Wewaton i, iii, vi
Rujukan 88
Tlatah UNESCO Nagara-nagara Arab
Sujarah prasasti
Prasasti 1979 (Sési katelu)

Philae (Yunani: Φιλαί, Philai; Mesir kuna: Pilak, P'aaleq; Basa Arab: أنس الوجود‎, Anas el Wagud) iku pulo ing kali Nil lan tilas situs komplèk candhi Mesir kuna ing Mesir kidul. Komplèk iki diprèthèli lan dipindhah menyang pulo liya ing sacedhaké déning UNESCO sawisé kebanjiran nalika pembangunan bendungan Aswan.[1]

Situation[besut | besut sumber]

Philae disebutaké déning para panulis kuna, klebu Strabo,[2] Diodorus,[3] Ptolemy,[4] Seneca,[5] Pliny the Elder.[6] Situs iki minangka sebutan tumrap rong pulo cilik sing dumunung ing garis bujur 24° lor, sacedhaké Aswan (Basa Mesir kuna: Swenet, "Trade;" basa Yunani Kuna: 'Syene'). Groskurd[7] ngitung let antara kaloro pulo lan Aswan watara 61.5 mil (99 km).

Rujukan[besut | besut sumber]

  1. ^ "Milestones in Archaeology: a Chronological Encyclopedia", Tim Murray, P464, ABC-CLIO, 2007ISBN 1-57607-186-3
  2. ^ i. p. 40, xvii. pp. 803, 818, 820
  3. ^ i. 22
  4. ^ iv. 5. § 74
  5. ^ Quaest. Nat. iv. 1
  6. ^ v. 9. s. 10
  7. ^ Strab. vol. iii. p. 399

Cithakan:Situs warisan donya ing Mesir

Deleng uga[besut | besut sumber]

Pranala jaba[besut | besut sumber]

Cithakan:Ancient Egypt topics

Koordhinat: 24°01′31″N 32°53′03″E / 24.02528°N 32.88417°E / 24.02528; 32.88417

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "https://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Philae&oldid=1048682"