Philae

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Monumèn Nubian saka Abu Simbel nganti Philae
Philae temple as seen from the Nile
Situs Warisan Donya UNESCO
Pernah Mesir Edit this on Wikidata
Paugeran i, iii, vi
Rujukan 88
Koordhinat 24°01′15″N 32°53′22″E / 24.0208333°N 32.8894444°E / 24.0208333; 32.8894444
Prasasti 1979 (Sèsi katelu)
Philae is located in Mesir
Philae
Pernahé Philae

Philae (Yunani: Φιλαί, Philai; Mesir kuna: Pilak, P'aaleq; Basa Arab: أنس الوجود‎, Anas el Wagud) iku pulo ing kali Nil lan tilas situs komplèk candhi Mesir kuna ing Mesir kidul. Komplèk iki diprèthèli lan dipindhah menyang pulo liya ing sacedhaké déning UNESCO sawisé kebanjiran nalika pangyasa bendungan Aswan.[1]

Situation[besut | besut sumber]

Philae disebutaké déning para panulis kuna, kalebu Strabo,[2] Diodorus,[3] Ptolemy,[4] Seneca,[5] Pliny the Elder.[6] Situs iki minangka sebutan tumrap rong pulo cilik sing dumunung ing garis ujur 24° lor, sacedhaké Aswan (Basa Mesir kuna: Swenet, "Trade;" basa Yunani Kuna: 'Syene'). Groskurd[7] ngitung let antara kaloro pulo lan Aswan watara 61.5 mil (99 km).

Rujukan[besut | besut sumber]

  1. ^ "Milestones in Archaeology: a Chronological Encyclopedia", Tim Murray, P464, ABC-CLIO, 2007ISBN 1-57607-186-3
  2. ^ i. p. 40, xvii. pp. 803, 818, 820
  3. ^ i. 22
  4. ^ iv. 5. § 74
  5. ^ Quaest. Nat. iv. 1
  6. ^ v. 9. s. 10
  7. ^ Strab. vol. iii. p. 399

Cithakan:Situs warisan donya ing Mesir

Uga delengen[besut | besut sumber]

Pranala njaba[besut | besut sumber]

Cithakan:Ancient Egypt topics

Koordhinat: 24°01′31″N 32°53′03″E / 24.02528°N 32.88417°E / 24.02528; 32.88417