Abu Simbel

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Monumen Nubia saka Abu Simbel nganti Philae*
Situs Warisan Donya UNESCO

Temple Ramesses II Abu Simbel.jpg
Negara Bendera_Mesir Mesir
Tipe Kabudayan
Kriteria I, III, VI
Referensi 88
Wilayah Negara Arab
Sajarah prasasti
Prasasti resmi 1979  (Sèsi Ke-3)
* Jeneng resmi jroning Daftar Warisan Donya.
Miturut klasifikasi resmi UNESCO.

Abu Simbel (ing basa Arab أبو سنبل utawa أبو سمبل) iku sawijining situs arkeologi sing dumadi saka loro kuil watu ing kidul Mesir persisé ing ujung Tlaga Nasser utawa leté 290 kilometer kidul-kulon kutha Aswan. Wektu iki Abu Simbel minangka Situs Warisan Donya UNESCO sing mlebu bagéyan jroning Markah tanah Nubia, sing nglingkupi wiwit saka Abu Simbel nganti Philae.

Kuil iki sabeneré dipahat wektu Firaun Ramses II isih kuwasa ing Abad 13 Sadurungé Masèhi, minangka markah tanah pungkasan kanggo panjenengané lan garwané Nefertari, kanggo mèngeti kamenangané jroning Pertempuran Kadesh, lan kanggo medèn-medèni tanggané Nubia.


Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Abu_Simbel&oldid=827798"