Abu Simbel

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Sana Warisan Donya UNESCO
Monumen Nubia saka Abu Simbel nganti Philae
Janeng ing Pratélan Warisan Donya
Temple Ramesses II Abu Simbel.jpg
JinisKabudayan
WewatonI, III, VI
Rujukan88
Tlatah UNESCONagara Arab
Sujarah prasasti
Prasasti1979 (Sési Ke-3)

Abu Simbel (ing basa Arab أبو سنبل utawa أبو سمبل) iku situs arkéologi kang dumadi saka loro kuil watu ing kidul Mesir persisé ing ujung Tlaga Nasser utawa leté 290 kilomèter kidul-kulon kutha Aswan. Wektu iki Abu Simbel minangka Situs Warisan Donya UNESCO kang mlebu pérangan sajeroning Markah tanah Nubia, kang nglingkupi wiwit saka Abu Simbel nganti Philae.

Kuil iki sabeneré dipahat wektu Pirngon Ramses II isih kuwasa ing Abad 13 Sadurungé Masèhi, minangka markah tanah pungkasan kanggo panjenengané lan garwané Nefertari, kanggo mèngeti kamenangané sajeroning Pertempuran Kadesh, lan kanggo medèn-medèni tanggané Nubia.

Cithakan:Pratélan situs warisan donya