Abu Simbel

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Monumen Nubia saka Abu Simbel nganti Philae
Temple Ramesses II Abu Simbel.jpg
Situs Warisan Donya UNESCO
Pernah Mesir Edit this on Wikidata
Paugeran I, III, VI
Rujukan 88
Koordhinat 22°20′13″N 31°37′32″E / 22.336944444444°N 31.625555555556°E / 22.336944444444; 31.625555555556
Prasasti 1979 (Sèsi Ke-3)
Abu Simbel is located in Mesir
Abu Simbel
Pernahé Abu Simbel

Abu Simbel (ing basa Arab أبو سنبل utawa أبو سمبل) iku situs arkéologi sing dumadi saka loro kuil watu ing kidul Mesir persisé ing ujung Tlaga Nasser utawa leté 290 kilometer kidul-kulon kutha Aswan. Wektu iki Abu Simbel minangka Situs Warisan Donya UNESCO sing mlebu pérangan sajeroning Markah tanah Nubia, sing nglingkupi wiwit saka Abu Simbel nganti Philae.

Kuil iki sabeneré dipahat wektu Pirngon Ramses II isih kuwasa ing Abad 13 Sadurungé Masèhi, minangka markah tanah pungkasan kanggo panjenengané lan garwané Nefertari, kanggo mèngeti kamenangané sajeroning Pertempuran Kadesh, lan kanggo medèn-medèni tanggané Nubia.

Cithakan:Pratélan situs warisan donya