Abu Simbel

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Jump to navigation Jump to search
Monumen Nubia saka Abu Simbel nganti Philae
Temple Ramesses II Abu Simbel.jpg
Situs Warisan Donya UNESCO
Pernah Mesir Edit this on Wikidata
Paugeran I, III, VI
Rujukan 88
Koordhinat 22°20′13″N 31°37′32″E / 22.3369°N 31.6256°E / 22.3369; 31.6256
Prasasti 1979 (Sèsi Ke-3)
Ing Bebaya ()
Abu Simbel is located in Mesir
Abu Simbel
Pernahé Abu Simbel

Abu Simbel (ing basa Arab أبو سنبل utawa أبو سمبل) iku situs arkéologi kang dumadi saka loro kuil watu ing kidul Mesir persisé ing ujung Tlaga Nasser utawa leté 290 kilomèter kidul-kulon kutha Aswan. Wektu iki Abu Simbel minangka Situs Warisan Donya UNESCO kang mlebu pérangan sajeroning Markah tanah Nubia, kang nglingkupi wiwit saka Abu Simbel nganti Philae.

Kuil iki sabeneré dipahat wektu Pirngon Ramses II isih kuwasa ing Abad 13 Sadurungé Masèhi, minangka markah tanah pungkasan kanggo panjenengané lan garwané Nefertari, kanggo mèngeti kamenangané sajeroning Pertempuran Kadesh, lan kanggo medèn-medèni tanggané Nubia.

Cithakan:Pratélan situs warisan donya