Pista Olahraga Asia Kidul Wétan

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
(Dipunpindhah saking Pesta Olahraga Asia Tenggara)
Jujug: pandhu arah, pados

Pista Ulah raga Asia Kidul Wétan (Inggris Southeast Asian Games) utawi biasa dicekak SEA Games inggih punika ajang ulah raga ingkang dipunwontenaken saben kalih taun lan ngayutaken 11 nagara Asia Tenggara. Paugeran tetandhingan ing SEA Games sangisoring ayoman Féderasi Pista Ulah raga Asia Kidul Wétan (Inggris Southeast Asian Games Federation) kaliyan pangawasan saka Komité Olimpiade Internasional (IOC) lan Déwan Olimpiade Asia (OCA).

Nagara peserta[sunting | besut sumber]

Nagara / Sebutan IOC Debut Kode IOC Catatan
Bendera_Kamboja Kamboja
1959
CAM
-
Bendera_Laos Laos (Sebutan IOC: Lao People's Democratic Republic)
1959
LAO
-
Flag of Malaysia Malaysia
1959
MAS
-
Bendera_Myanmar Myanmar
1959
MYA
BIR 1948–1992
Bendera_Singapura Singapura
1959
SIN
-
Bendera_Thailand Thailand
1959
THA
-
Bendera_Vietnam Vietnam (Sebutan IOC: Viet Nam)
1959
VIE
-
Bendera_Brunei Darussalam Brunei Darussalam (Sebutan IOC: Brunei Darussalam)
1977
BRU
-
Bendera_Indonésia Indonésia
1977
INA
IHO 1952
Kode FIFA: IDN
Bendera_Filipina Filipina
1977
PHI
-
Flag of Timor Wétan Timor Wétan
2003
TLS
IOA 2000

Cathetan suku[sunting | besut sumber]

Pranala njaba[sunting | besut sumber]

Cithakan:SEA GamesCithakan:Sea Games-stub