Persebaya 1927

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Persebaya Surabaya
Logo Persebaya
Jeneng dawa Persatuan Sepak bola
Surabaya
Paraban Bajul Ijo (id: Buaya Hijau) (Inggris: The Green Crocodile)
Kekuatan Hijau (Inggris: Green Force)
Yasa 1927
Stadhiyon Gelora Bung Tomo,
Surabaya, Indonésia
Momotan 55.000
Liga Liga Super Indonésia,
2008-09 Divisi Utama, Peringkat 4
(Juara Play-off)
Kandhang
Njaban
Current season

Persatuan Sepak bola Surabaya (disingkat Persebaya) ya iku sawijining tim bal-balan Indonésia kang basisé ana ing Kutha Surabaya, Jawa Wétan, Indonésia.[1] Persebaya saiki main ana ing Liga Premier Indonésia.[1] Wiwit taun 2010, kanthi anané kontroversi penyelenggaraan Liga Primer Indonésia (LPI), Persebaya banjur maleh dadi Persebaya 1927 dadi salah siji LPI.[1] Suporter saka tim Persebaya dikenal karo jeneng bonek (bondo nekat) amarga saking fanatike marang klub asal Kutha Surabaya iki.[1]

Sajarah[besut | besut sumber]

Persebaya didirikake déning Paijo lan M. Pamoedji tanggal 18 Juni 1927.[2] Ana ing wiwitan ngadege klub iki, Persebaya duwé jeneng Soerabhaiasche Indonesische Voetbal Bond (SIVB).[2] Nalika iku ana ing Surabaya uga ana klub kang jenenge Sorabaiasche Voebal Bond (SVB), bonden (klub) iki digawe nalika taun 1910 lan pemaine ya iku wong-wong Walanda kang ana ing Surabaya.[2] Nalika tanggal 19 April 1930, SIVB bareng karo VIJ Jakarta, BIVB Bandung (saiki Persib Bandung), MIVB (saiki PPSM Magelang), MVB (PSM Madiun), VVB (Persis Sala), PSM (PSIM Yogyakarta) mèlu andil ana ing laire Persatuan Sepak bola Seluruh Indonésia (PSSI) ana ing pertemuan kang dianakake ing Societeit Hadiprojo Yogyakarta.[2] SIVB ana ing pertemuan iku diwakili déning M. Pamoedji.[2] Setaun sawisé iku banjur kompetisi taunan antar kutha utawa perserikatan diselenggarakake.[2] SIVB bisa mlebu final kompetisi perserikatan nalika taun 1938.[2] Nalika Walanda kalah saka Jepang taun 1942, prestasi SIVB kang meh kabehan saka pemaine ya iku pemain pribumi lan ana sithik kang turunan saka Tionghoa bisa mlebu manèh menyang final sadurungé dikalahake déning Persis Sala.[2] Pungkasane nalika taun 1943 SIVB ganti jeneng dadi Persibaja (Persatuan Sepak Bola Indonésia Soerabaja).[2] Ana ing jaman iki Persibaja diketuai déning Dr. Soewandi.[2] Jaman semana, Persibaja bisa menagake lan dadi juara nalika taun 1950, 1951 lan 1952.[2]

Pemain[besut | besut sumber]

Cathetan: Gendéra nuduhaké tim nasional pemain miturut peraturan FIFA. Pemain bisa waé duwé luwih saka siji kewarganegaraan.

No. Pos. Jeneng
28 Indonésia GK Endra Prasetya
1 Indonésia GK Dimas Galih Pratama
5 Brazil DF Otavia Dutra
25 Indonésia DF Sunaji
Indonésia DF Johan Ibo
Indonésia DF Nur Fasta
Indonésia DF Harry Salisbury
Indonésia DF Mat Halil
2 Indonésia DF Erol Iba
3 Indonésia DF Khusnul Yuli
No. Pos. Jeneng
10 Indonésia MF Andik Vermansyah
9 Indonésia MF Lucky Wahyu
11 Indonésia MF Taufiq
17 Indonésia MF Arif Ariyanto
Indonésia MF Aulia Ardi
7 Liberia MF John Tarkpor Sonkaliey
Indonésia MF Ryan Wahyu
Indonésia MF Jusmadi
Indonésia FW Miko Ardiyanto
Indonésia FW {{{name}}}
Indonésia FW I Made Wirahadi

Cathetan suku[besut | besut sumber]