Bonek

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Logo Bonek

Bonek minangka salah sawijining supporter bal kang ana ing Indonesia. Bonek, utawa Bondho Nekat yaiku jeneng saka supporter klub bal saka Surabaya, utawa kang aran Persebaya. Bonek dadi salah siji supporter kang duweni anggota paling akeh lan uga paling kondhang amarga saka solid lan setiane marang klub bal Persebaya.

Bonek uga nduweni sub-supporter wadon kang diaranin Bonita utawa Bonek Wanita. Bonek iki anduweni slogan yaiku "Salam Satu Nyali" lan dijawab "WANI!!!!"

Aksi[besut | besut sumber]

  1. Bonek Bagi Takjil
  2. Hujan Boneka

Hujan boneka yaiku aksi sing dilakoni bonek bonita kanthi cara nguncalake boneka saka tribun, sak banjure boneka kuwi mau digemehno menyang penderita kanker.

Tribun Bonek[besut | besut sumber]

Tribun bonek sing ana ning Gelora Bung Tomo kebagi dadi :

  1. Green Nord
  2. Tribun Timur
  3. Tribun Kidul
  4. Gate 21Jhoner
  5. Tribun VIP

meski kebagi dadi pirang-pirang tribun,ananging ora mbedhaake siji lan liyane, kabeh podo wae. Bonek siji Bonek kabeh