Kenya Vesta

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
(Dipunpindhah saking Perawan Vesta)
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Patung perawan vesta

Kenya Vesta (Latin: Virgo Vestalis) yaiku pandhita wadon kanggo Dewi Vesta (dewi perapian) ing mangsa Romawi kuno. Tugas utamane yaiku jaga geni suci Vesta. Tugas iki minangka sawijining kinurmatan kanggo wong wadon kang nglakoni. Kenya Vesta yaiku siji-sijine posisi kang dicekel dening wong wedok sajroning sistem keagamaan Romawi. Ditemokake kuil Vesta ing kutha Pompeii gawe Kenya Vesta dadi subjek kang populer ing abad ka-18 lan 19.

Cathetan sikil[sunting | Owah sumber]

Delengen uga[sunting | Owah sumber]

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "https://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Kenya_Vesta&oldid=943793"