Perawan Vesta

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Patung perawan vesta

Perawan Vesta (Latin: Virgo Vestalis) yaiku pendeta wedok kanggo Dewi Vesta (dewi perapian) ing mangsa Romawi kuno. Tugas utamane yaiku jaga geni suci Vesta. Tugas iki minangka sawijining kinurmatan kanggo wong wedok kang nglakoni. Perawan Vesta yaiku siji-sijine posisi kang dicekel dening wong wedok sajroning sistem keagamaan Romawi. Ditemokake kuil Vesta ing kutha Pompeii gawe Perawan Vesta dadi subjek kang populer ing abad ka-18 lan 19.

Cathetan sikil[sunting | sunting sumber]

Lihat pula[sunting | sunting sumber]

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Perawan_Vesta&oldid=834929"