Kenya Vesta

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
(Dipunpindhah saking Perawan Vesta)
Jujug: pandhu arah, pados
Patung perawan vesta

Kenya Vesta (Latin: Virgo Vestalis) ya iku pandhita wadon kanggo Dewi Vesta (dewi perapian) ing mangsa Romawi kuno. Tugas utamane ya iku jaga geni suci Vesta. Tugas iki minangka sawijining kinurmatan kanggo wong wadon kang nglakoni. Kenya Vesta ya iku siji-sijine posisi kang dicekel déning wong wedok sajroning sistem keagamaan Romawi. Ditemokake kuil Vesta ing kutha Pompeii gawé Kenya Vesta dadi subjek kang populer ing abad ka-18 lan 19.

Cathetan sikil[sunting | besut sumber]

Delengen uga[sunting | besut sumber]


Sumber artikel punika saking kaca situs web: "https://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Kenya_Vesta&oldid=988342"