Mitologi Romawi

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Jump to navigation Jump to search
Miturut mitologi Romawi, Yupiter iku raja para déwa.

Mitologi Romawi iku kumpulan legéndha Romawi ngenani déwa-dèwi Romawi kang kasebar liwat tradhisi lésan. Mitologi iki duwé pepadhan karo mitologi Yunani, mligi ngenani mitologi babagan para déwa.

Akèh-akèhé déwa Romawi digambaraké kaya manungsa, dilairaké nanging ora dadi tuwa, kebal, bisa ngilang, lan saben déwa duwé karakteristik dhéwé-dhéwé. Amarga saka iku, para déwa uga duwé jeneng sesebutan tumrap saben karakter kang bisa punjul siji.

Déwa-Dèwi Romawi kang utama[besut | besut sumber]

Uga delengen[besut | besut sumber]