Rex Sacrorum

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Rex Sacrorum

Rex Sacrorum ya iku posisi keagamaan ing mangsa Romawi Kuno. Ing mangsa Karajan Romawi, Rex Sacrorum ya iku pandhita paling dhuwur nanging posisi iki owah sawisé diadekake Républik Romawi rikala digawé kalungguhan anyar kang jenenge Pontifex Maximus kang ngganteni Rex Sacrorum dadi pandhita paling dhuwur[1].

Rex Sacrorum duwé tugas mandhegani ritual kurban kang dilakoni pinten-pinten sasi sapisan, mandhegani ritual saben taun Regifugium (ritual kanggo mengeti kudetane ratu pungkasan Roma), lan jaluk marang para déwa yèn ana pratandha kejahatan kang ditemoni.

Cathetan sikil[besut | besut sumber]

  1. ^ Rex Sacrorum (kaunduh 21/10/2012)

Uga delengen[besut | besut sumber]