Rex Sacrorum

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Rex Sacrorum

Rex Sacrorum ya iku posisi keagamaan ing mangsa Romawi Kuno. Ing mangsa Kerajaan Romawi, Rex Sacrorum ya iku pendeta paling dhuwur nanging posisi iki owah sawise diadekake Républik Romawi rikala digawé jabatan anyar kang jenenge Pontifex Maximus kang ngganteni Rex Sacrorum dadi pendeta paling dhuwur[1] .

Rex Sacrorum duwé tugas mandhegani ritual kurban kang dilakoni pinten-pinten sasi sapisan, mandhegani ritual saben taun Regifugium (ritual kanggo mengeti kudetane raja pungkasan Roma), lan jaluk marang para dewa yèn ana pratandha kejahatan kang ditemoni.

Catetan sikil[besut | besut sumber]

  1. ^ (en)Rex Sacrorum (kaunduh 21/10/2012)

Lihat pula[besut | besut sumber]


Sumber artikel punika saking kaca situs web: "https://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Rex_Sacrorum&oldid=1073540"