Pontifex Maximus

Saka Wikipédia, bauwarna bébas basa Jawa

Cithakan:Politik Romawi kuno

Patung kaisar Augustua yang mengenakan jubah Pontifex Maximus.

Pontifex Maximus ya iku pendeta kang paling dhuwur sajroning Collegium Pontificum (Perkumpulan pendeta) ing mangsa Romawi kuno[1]. Jabatan iki ya iku posisi kang paling penting sajroning agama Romawi kuno. Posisi iki wiwitane mung entuk dicekel déning wong bangsawan nganti taun 254 SM, nalika sawijining pawongan biasa kasil nyekel posisi iki. Ing mangsa Républik, jabatan Pontifex Maximus ya iku jabatan keagamaan kang kapisah saka pamarentahan nanging ing mangsa Kekaisaran jabatan iki dicekel déning kaisar nganti kaisar Gratian (kaisar sejak 375 M - 383 M) mutusake nyopot jabatan iki saka gelar kaisare.

Deleng uga[besut | besut sumber]

Cathetan sikil[besut | besut sumber]

  1. ^ (en)Pontifex maximus: the Roman high priest(dipununduh 20/10/2012)


Sumber artikel punika saking kaca situs web: "https://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Pontifex_Maximus&oldid=1053215"