Menyang kontèn

Kenya Vesta

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Patung perawan vesta

Kenya Vesta (Latin: Virgo Vestalis) yaiku pandhita wadon kanggo Dewi Vesta (dewi perapian) ing mangsa Romawi kuna. Tugas mligi yaiku jaga geni suci Vesta. Tugas iki minangka siji kinurmatan kanggo wong wadon kang nglakoni. Kenya Vesta yaiku siji-sijiné posisi kang dicekel déning wong wédok sajeroning sistem keagamaan Romawi. Ditemokake kuil Vesta ing kutha Pompeii gawé Kenya Vesta dadi subjek kang populer ing abad ka-18 lan 19.

Cathetan sikil[besut | besut sumber]

Uga delengen[besut | besut sumber]