Kenya Vesta

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Jump to navigation Jump to search
Patung perawan vesta

Kenya Vesta (Latin: Virgo Vestalis) ya iku pandhita wadon kanggo Dewi Vesta (dewi perapian) ing mangsa Romawi kuna. Tugas mligi ya iku jaga geni suci Vesta. Tugas iki minangka siji kinurmatan kanggo wong wadon kang nglakoni. Kenya Vesta ya iku siji-sijiné posisi kang dicekel déning wong wédok sajeroning sistem keagamaan Romawi. Ditemokake kuil Vesta ing kutha Pompeii gawé Kenya Vesta dadi subjek kang populer ing abad ka-18 lan 19.

Cathetan sikil[besut | besut sumber]

Uga delengen[besut | besut sumber]