Parembugan Panganggo:Bennylin

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian

Semua halaman beraksara Jawa

Panganggé Bennylin, Sugeng rawuh ing Wikipédia Basa Jawi!

Sawetawis pranala (link) punika saged panjenengan pirsani, utaminipun kagem panganggé ingkang taksih énggal ing Wikipedia:


Kanggé napak astani satunggiling pesen ing kaca dhiskusi, kados kaca puniki, mangga ngetik ~~~~ (tandha gelombang kaping sekawan). Mugi-mugi panjenengan remen mriksani Wikipédia Basa Jawi. Nuwun! Meursault2004ngobrol 20:54, 30 Juli 2008 (UTC)

Wikimania Aleksandria[besut sumber]

Haha, iya bener. Tibakné donya iku cilik :-) Meursault2004ngobrol 20:55, 30 Juli 2008 (UTC)

Daftar apa ya? (Abang (m)branang)[besut sumber]

hmm wah aku dhéwé ora ngerti ... tak-kira iku tembung-tembung penegas. Mengko tak-golèkiné manèh lan takon karo guru. Sésok-sésok tak-wangsuli manèh. Meursault2004ngobrol 09:05, 16 September 2008 (UTC)

Nèk ora klèru, tembung-tembung kuwi klebu camborané tembung kaanan, (tembung ateges mbangetaké) (pirsani Wikibook JV). Conto Putih memplak, ireng njanges, abang mbranang, ijo royo-royo lsp. Pras 00:02, 17 September 2008 (UTC)

Deo Volente[besut sumber]

Ben, bisa tolong buatkan tanda tangan otomatis untuk tanda tangan saya? Buat seperti kamu saja. Terima Kasih. Mikhailov Kusserow 07:18, 18 September 2008 (UTC)

Pengurus anyar ing Wiki jv[besut sumber]

Matur nuwun wis melu voting pengurus ing Wiki Jv. Sawayah wayah aku arep njaluk tulung ya utamane babagan program MediaWiki sing rumit-rumit. Matur nuwun sadurunge. Salam. Pras wicara 10:47, 18 Februari 2010 (UTC)

Matur nuwun[besut sumber]

Ngaturaken matur nuwun dumateng mas Bennylin ingkang sampum purun maringi pilihan wonten ing usulan pangangkatan pangurus énggal.
Sabudis rembugan 01:06, 19 Februari 2010 (UTC)

Userpage dan pywiki[besut sumber]

Terima kasih om Ben atas tips nya untuk userpage. Saya sedang install pywiki tapi masih belum jalan, masih bingung waktu ngatur user-config.py dll tetapi saya akan coba-coba dulu. Nanti kalau mentok minta pencerahan ya. Terima kasih.Pras rembugan 20:19, 21 Maret 2010 (UTC)

Gak bisa lihat templat[besut sumber]

Tuluuunngggg, om Ben, kalau aku log in kok malah gak bisa ngeliat templat2 lama seperti conto {{Candhisari, Semarang}} ya? Kalau saya coba log out bisa ngelihat . Apa ada yang salah dengan preferensi vektor-ku?. Di Mozila dan Google Chrome sama juga. Tolong pencerahannya. Terima kasih. Pras pirembagan 20 Maret 2012 03.47 (UTC)

Tampilan waktu loginTampilan waktu logout Pras pirembagan 20 Maret 2012 12.38 (UTC)

Sudah saya coba kosongkan dan bersihkan cache, tetep saja> Coba dihapus vector.js nya juga tetep belum bisa om. Terima kasih.Pras pirembagan 20 Maret 2012 14.31 (UTC)

Sudah saya coba ganti preferensi tampilan dan bersihkan cache tetep belum bisa om, juga saya hapus monobook.js tetep belum bisa juga. Fusingg..Pras pirembagan 20 Maret 2012 16.18 (UTC)

Om, setelah preferensi tampilan saya kembalikan ke setelan baku ternyata sudah bisa melihat templat itu, terima kasih waktunya.Pras pirembagan 21 Maret 2012 00.17 (UTC)

Font aks Jawa unicode[besut sumber]

Sy pernah memberitahukannya secara ekplisit (tidak menyebut nama fontnya), pada komentar ini. Font aks Jawa unicode yg 99,9 % mendekati kebenaran adalah font tuladha jejeg ini. Dan secara pribadi sy jg sdh berkorespondensi dgn pembuatnya. Perhatikan petikan komentar saya:

Ana font sing wis nyedhaki 99,9% manut paugeran Unicode 5.2.0 nanging durung disupport aplikasi Windows kanthi penuh, nembe Linux lan OpenOffice. (April 2011).

Font ini sudah berjalan baik pada sistem operasi selain Windows dan aplikasi Windows yg support SIL graphite, Karena SIL sekarang sudah full disupport FF versi 11 maka font ini sudah bisa digunakan secara masal. Juga dengan aplikasi Windows lainnya yg sudah support SIL graphite. Sayangnya pd Preview rilis Windows 8, font aks Jawa ini belum masuk. Mungkin jika Windows mau mengakui secara resmi SIL graphite ini semua masalah rendering ini sdh bisa terselesaikan semua. Jika Wiki Jawa mau menggunakan font ini sebagai font baku sy kira jg tidak masalah krn mmg sudah dibebaskan lisensinya oleh pembuatnya, tp tetap dgn catatan masih tergantung dgn aplikasi tertentu. Nuwun.  eMpu  «Caturan»  22 Maret 2012 01.40 (UTC)

Re:Re:Usul Papat Limpad 2012[besut sumber]

Mas Benny, sejak awal saya ingin mengajak UNS, bahkan saya kenal (masih hubungan saudara) dengan salah satu PUREK disana, sudah saya kontak dan beliau sanggup mengenalkan dengan Dekan atau Kajur ybs, tetapi dalam perjalanannya, karena faktor anggaran yang sangat minim kalau pelatihan di empat kota akan makan banyak biaya. Dengan peserta 6 PT yaitu IKIP PGRI (Semarang), UNNES (Semarang), UGM (Yogya), UNY (Yogya) dan UI (Jakarta) maka lokasi pelatihan di tiga tempat yaitu Semarang, Yogya dan Jakarta.

Mudah-mudahan tahun depan kita bisa menggalang dana sehingga peserta dapat diperluas dengan UNS, Satyawacana dan PT lain disekitarnya bahkan kalau perlu hingga Jawa Timur.Doain dan bantu bantu yaa. Terima kasih.Pras pirembagan 3 Mei 2012 14.30 (UTC)

Matur nuwun kawigatèné ya.Pras pirembagan 3 Mei 2012 14.39 (UTC)

Panyuwunan swara alih hak opsis tgl 1 Juni 2012[besut sumber]

Wara-wara saka mas Revo: Ing tanggal 4 November 2011, ana pangurus anyar telu diangkat. Nanging amerga ana pangurus telu anyar iki diangkat, gunggungé pangurus ing Wikipédia Jawa dadi saya akèh lan sacara rélatif dadi luwih gedhé. Supaya ora disrengeni Wikimedia Foundation menawa cacahé opsis akèh banget, mula sawisé rerembugan karo sawetara panganggo sacara ‘’offline’’ (jaba jaringan) aku ngajokaké supaya hak opsis panganggo loro sing kapacak ing ngisor iki, dialihaké dhisik marang panganggo anyar telu sing 6 sasi kapungkur diangkat. Menawa rong panganggo iki aktif manèh, mengko hak opsisé bisa diparingaké manèh.

Panyuwunan swara diwiwiti tanggal 1 Juni 2012 lan dipungkasi ing tanggal 15 Juni 2012. Ing tanggal 16 Juni 2012 mengko diputusaké kasilé panyuwunan swara iki. Sok sapaa sing tanggal 1 Juni wis nggabung minimal 1 minggu lan wis ndarbèni suntingan 30 iji utawa sadurungé iki naté mèlu panyuwunan swara ing Wikipédia abasa Jawa, olèh mèlu maringi swara.

Kaca panyuwunan swara ana ing kéné. Ayo sing wis bisa mèlu mènèhi swara padha ngisi, wiwit tanggal 1 Juni 2012 dina Jemuwah. Matur nuwun.Pras pirembagan 31 Mei 2012 02.12 (UTC)

RE:Neruske obrolane dhewe[besut sumber]

Wah nuwun sèwu lagi mangsuli saiki. Nanging ing komputerku kok ora metu ya aksara Jawané. Dadi isih kudu diinstal dhisik. Meursault2004ngobrol 29 Agustus 2012 14.14 (UTC)

Re:AdvancedSiteNotices (WP:ASN)[besut sumber]

Matur nuwun om, maaf baru bales karena baru pulang pelatihan.Pras pirembagan 29 Oktober 2012 13.14 (UTC)

Re:Leiden University Library link[besut sumber]

Hallo Mas, maaf agak lama tidak aktif karena sibuk dengan pekerjaan. Baik akan saya kerjakan. Terima kasih dan salam :-) Meursault2004ngobrol 28 Februari 2013 13.41 (UTC)

baca berita[besut sumber]

Tadi pagi baca berita Suara Merdeka, ada mas Benny Lin di halaman depan. Salut Onigiri cheerleader.gif Salam Chafid pirembagan 19 April 2013 08.19 (UTC)

re[besut sumber]

Siap Mas. Tapi aksaranya belum bisa kebaca -kotak-kotak- di komputer sy Mas. Smiley.png Chafid pirembagan 19 April 2013 12.47 (UTC)

re[besut sumber]

Matur nuwun Mas Benny Chafid pirembagan 19 April 2013 13.17 (UTC)

re[besut sumber]

Sudah bisa dibaca Mas, matur nuwun Chafid pirembagan 19 April 2013 13.28 (UTC)

Cithakan:Daud nganti Yésus[besut sumber]

Halo Ben, tolong dong cithakan ini kok tampilannya berantakan ya? Saya ambil dari id, dan saya lihat ada kontribusi Benny di sana. Terima kasih sebelumnya. Salam. Tres pirembagan 27 Mei 2013 21.09 (UTC)

Hehe.. nggak jadi Ben, sudah dibereskan Pak Pras, ternyata ada di bagian cithakan:Portal Kristennya. Terima kasih. Salam. Tres pirembagan 28 Mei 2013 21.43 (UTC)

Penutupan Papat Limpad 2012 tgl 8 Juni ing UNY[besut sumber]

Om Benny rawuh lho ya, senadyan mbayar dhewe hehe. Berharap ketemu di Yogya.Pras pirembagan 28 Mei 2013 03.59 (UTC)

Aksara Jawa[besut sumber]

Nuwun sewu, aksara Jawa punika anggenipun ngaplikasikaken kadospundi nggih? aplikasi punika saged dipunginakaken kangge chrome boten? Nuwun JV05 YAYU DAULATI pirembagan 11 Juni 2013 11.13 (UTC))

Matur nuwun sanget, kadosipun nyobine mangke mawon, aplikasi firefoxipun boten saged diagem. Menawi kula mboten saged masang aplikasi carakan, mangke kula nyuwun pirsa malih Smiley.png. Nuwun. JV05 YAYU DAULATI pirembagan 11 Juni 2013 11.58 (UTC)

Re:Menyapa otomatis[besut sumber]

Matur nuwun Pak Bennylin, Sudah dijalankanya Bot Penyapa. Puryono| Pirembagan! 16 Februari 2014 13.03 (UTC)

Nggih leres ngangge Cithakan:Sugeng-rawuh sing niki. Maturnuwun sanget Pak Bennylin, mugiya WBJ dados langkung ramah lan ramai.  eMpu  «Caturan»  16 Februari 2014 14.42 (UTC)
Ngapunten Pak, menawi wekdal eksekusi Bot dicepetaken saged mboten nggih, antawis 3-7 menitan.  eMpu  «Caturan»  17 Februari 2014 14.45 (UTC)

Aksara Jawa "Om"[besut sumber]

Islam
اعوذ ب الله من الشيطان الرجيم
"Aku ngungsi ing Allah saka panggodha Iblis kang ipat-ipat"
بسم الله الرحمن الرحيم
"Ing jeneng Allah maha welas asih lan maha asih "

Halo, Tuan Bennylin. (Bahasa Indonesia) Sebaiknya "Om" (aksara Jawa) di bennylin.github.io/transliterasijawa (dikhususkan untuk kata "om") sebaiknya menggunakan "ꦎꦴꦀ" karena itu adalah kata/aksara khusus. Terima Kasih.

Yukni
36.73.154.7 4 Sèptèmber 2017 - 18.33 WIB

Halo Yukni, terima kasih masukkannya. Karena perkecualiannya hanya satu itu, mungkin lebih baik kalau kopipas saja setiap kali muncul "Om" ya. Kalau perkecualian itu dimasukkan ke kodenya, malah bisa rancu, misalnya ketika orang mau mengetik "Omar", tapi malah yang keluar ꦎꦴꦀꦩꦂ, misalnya, malah bingung. Saya tambahkan di bagian "Karakter khusus" saja ya... Bennylin (ꦒꦸꦤꦼꦩ꧀ꦩꦤ꧀)

(Bahasa Indonesia) Tapi untuk menulis "Omar" cukup "ꦲꦺꦴꦩꦂ" karena Panyangga hanya bersifat "M" (Konsonan Akhir) (Lihat:https://id.wikipedia.org/wiki/Aksara_Jawa#Sesigeg) dan untuk Transliterasi/Romanisasinya mohon di perbaiki untuk "ꦎꦴꦀ" karena transliterasi/romanisasinya salah, kesalahannya terleak di ꦎꦴꦀ=aꦀ seharusnya ꦎꦴꦀ=Om. Terima Kasih.36.73.130.195 Yukni 4 Sèptèmber 2017 - 18.33 WIB}}

pertanian[besut sumber]

Your transliterasi jawa changes pertanian into ꦥꦼꦂꦠꦤꦤ꧀, not the expected ꦥꦼꦂꦠꦤꦶꦲꦤ꧀. Could you please fix this? Smettems pirembagan 8 Agustus 2015 02.48 (UTC)

Cithakan[besut sumber]

Cithakan:Cite web kaliyan Cithakan:Taxobox wonten kolom katrangan ingkang dereng ditérjemahakè déning basa Inggris, kayata Retrieved 29 September 2015, genus (marga) lan species (jinis). Kula mboten saged ngowahi amarga dilindhungi. Contho artikél: Anggrèk congkok kuning. Matur nuwun --Beeyan pirembagan 2 Oktober 2015 10.40 (UTC)

WMID badhe wonten rancana damel kompetisi dolanan Mrebawani, kinten-kinten mangkih panitia ajeng dhaptar dadi pangurus. Ben rame Wikipediane. (@BP90Vincentius, @JV03 Adhi Kurniawan Josie, @Cahyo Ramadhani) --Beeyan pirembagan 3 Oktober 2015 05.08 (UTC)

Panitia[besut sumber]

Mas Benny, Panitiane ana Mas @BP90Vincentius, Mas @JV03 Adhi Kurniawan Josie, lan Mas @Cahyo Ramadhani. Nyuwun bantuanne nggih Mas. Nak seumpama badhe ngajuke dadi panitia syarate punapa sami kaliyan Wikipedia Basa Indonesia?--Beeyan pirembagan 23 Oktober 2015 08.11 (UTC)

Inggih Mas, rencananipun dadi pengurus sementara, nanging nggih tetep miturut prasyarat wonten in Wikipedia Basa Jawa. Amargi, wonten laman saumpaminipun badhe dipunsunting mboten saged. Punika alasanipun. --Beeyan pirembagan 27 Oktober 2015 12.01 (UTC)

Voting Pangurus[besut sumber]

Panjenengan dipunundhang voting tumrap panyuwunan pangurus énggal wonten kaca punika: Wikipedia:Pangurus/Panyuwunan_Pangurus/Cahyo_Ramadhani_kanggo_opsis_13_November_2015. Matur suwun kawigatosanipun. Cahyo Ramadhani pirembagan 12 November 2015 01.26 (UTC)

Babagan Akun Twitter Wikipedia Jawa[besut sumber]

Sugeng ndalu mas Bennylin, kula badhé tanglét babagan akun Twitter saka @jvwiki niku sing ngastha sinten nggih? Soalé badhé kula aktipké saréng-saréng karo rencang pengurus Wiki Mrebawani mas. mbok bilih gadhah info, mas. Matur nuwun Adhi Kurniawan pirembagan 21 November 2015 14.42 (UTC)

Nyegah anon nggawé kaca anyar[besut sumber]

Kepriyé ya mas supaya nyegah para anon nggawé kaca anyar? Mengko arep takgawé kaca pamungutan swara. Meursault2004ngobrol 29 November 2015 11.45 (UTC)

Matur nuwun Mas. Anon iki gawé anyel pangurus. Meursault2004ngobrol 7 Desember 2015 14.31 (UTC)

Dibusak[besut sumber]

Inggih Mas, kala rumiyin duka bilih saged dialihaken dados kabacut dipunicalaken. Sapunika sampun dialihaken sedaya. Ngapunten nggih, Mas. Cahyo Ramadhani pirembagan 7 Desember 2015 14.41 (UTC)

Cite news[besut sumber]

Mas, cithakan cite news kok kasilé tulisané miring ya, Mas? Conto Dina Abasa Bali & Situs Tunglur. Wis tau tak jajal pernahi ning ora nemu lantarané. Tursuwun. Cahyo Ramadhani pirembagan 21 Maret 2016 11.28 (UTC)

Participate in the Ibero-American Culture Challenge![besut sumber]

Hi!

Iberocoop has launched a translating contest to improve the content in other Wikipedia related to Ibero-American Culture.

We would love to have you on board :)

Please find the contest here: https://en.wikipedia.org/wiki/Wikipedia:Translating_Ibero_-_America/Participants_2016

Hugs!--Anna Torres (WMAR) pirembagan 10 Mei 2016 13.45 (UTC)

Compact Language Links[besut sumber]

Hi,

A while ago you complained that the Compact Language Links beta feature doesn't work for you.

Does it work now, or is it still broken?

Can you please test it in English, Indonesian and Javanese Wikipedias?

Thanks! --Amir E. Aharoni pirembagan 16 Mei 2016 12.10 (UTC)

Hi Amir :)
I'm not familiar with that feature name (it keeps changing?) Is it the mw:Talk:Universal Language Selector/Design/Interlanguage links we're talking about? Also, translatewiki.net has one major drawback: I can't easily find a set of things to be translated. I searched that term there, okay, i got https://translatewiki.net/wiki/MediaWiki:Ext-uls-compact-language-links-preference, but when I see the linkbacks, it's empty. So where should I start?
greets. Bennylin (ꦒꦸꦤꦼꦩ꧀ꦩꦤ꧀) 16 Mei 2016 15.08 (UTC)
Yes, I refer to this. You can find it under the name "Pranala bahasa yang ringkas" in the Beta preferences.
You cannot find it in translatewiki because it's a part of the UniversalLanguageSelector extension. --Amir E. Aharoni pirembagan 16 Mei 2016 16.06 (UTC)
@Amire80 Sure, I would like to help translate it. Where should I start? Bennylin (ꦒꦸꦤꦼꦩ꧀ꦩꦤ꧀) 17 Mei 2016 03.52 (UTC)
Javanese:
Indonesian:
And can you please also check that it works for you? --Amir E. Aharoni rembug 17 Mei 2016 06.46 (UTC)

Automatic conversion for Javanese script on jv.wikipedia[besut sumber]

Kazakh Wikipedia viewable in the Cyrillic, Latin and Arabic script.

Hi Bennylin,

On the following wikipedias, users can toggle between the different scripts:

Kazakh Wikipedia (cyrillic, latin & arabic)
Uzbek Wikipedia (Latin & cyrillic)
Tajik Wikipedia (Cyrillic & Latin)
Inuktitut Wikipedia (inuktitut alphabet & latin alphabet)


Surely Javanese Wikipedia can also install the option so that users can read all Javanese articles in the Javanese script? --DaveZ123 rembugan 4 Juni 2016 23.53 (UTC)

Javanese script help[besut sumber]

Hi Bennylin,

Could you kindly check to see if the Javanese script on this page has been written properly? If you find any errors, please help fix them. Thanks. --DaveZ123 rembugan 12 Juni 2016 02.48 (UTC)


Re: Javanese script[besut sumber]

Hi Bennylin,

Thank you very very much for your proofreading help to refine that article. May you prosper!

Anyway, in reply to the points you had listed before:


  • Lacking support from browsers and mobile platforms resulting the scripts not properly rendered in many machines  : To me, this is not be a major issue for the Javanese script because I was able to view this writing system ever since I purchased a Windows 7 Operating system.

I can also view this script when using Internet Explorer, MS Edge, Google Chrome, Firefox, and MS Word.

  • The code for a multi-script Wikipedia site, I have looked at kk.wp, is not something simple. Need time to start actually coding it : There is no need to install it yourself. You can request the Wikimedia Foundation via Metawiki to have it installed (when it is ready of course). For example, here is a list of Existing Automatic Conversion Systems ready to be implemented. When the Javanese Latin to Lontara conversion tool has been perfected, then you can add Javanese to that list as well.
  • Problems in word-breaks and line-breaks, because the script is a scriptura continua. I need to do research on other Wikipedias that also doesn't use spaces, like CJK languages, Thai, and Indic ones on how to best handle/display this kind of font sitewide: Of the CJKV languages, only Korean and Vietnamese are written with line spacing. Vietnamese is written in the Latin alphabet so there is not much to learn from them, but the Korean language had introduced line spacing to their words a few decades ago so it is no longer "scriptura continua" for them. So the Javanese script can also have line spacing so people can read more easily without needing to guess when a new word begins or ends.
I think your conversion tool only needs to be one-way from Latin--> Javanese script (on kk.wiki it is only possible to convert from Cyrl-->Latin, Cyrl-->Arabic, but not the other way around)and since the Javanese latin script already has line-spacing between the words, then the conversion to the Javanese script would naturally be line-spaced as well.
  • Things I pointed in meta:Wikipedias in multiple writing systems#Javanese Wikipedia: Yes, you mentioned about the 'polite/palace ' and 'brash/market' words. I think it would be appropriate to have extra tabs, (eg: jv-hanacaraka-polite, jv-hanacaraka-informal, jv-latn-polite, jv-latn-informal) similar to zh.wikipedia where they have tabs: zh-cn, zh-tw, zh-hongkong, zh-macau, zh-malaysia for every article there.
  • Lastly, the lack of public enthusiasm :). Generally people are happy with the current state/script (Latin), and even that, very few can write with "proper" Javanese, due to years of "Indonesianization" in all aspects of life. It affects on how I put this in my priority list.: If the Javanese conversion tool can implemented on jv.wikipedia, then people's interests can be rekindled and more people would want to start learning this writing system. For example, kk.wikipedia has a "cyrl, latn, arab" tabs already and even though the articles are all written in Cyrillic, there are plans by their government to switch to Latin.

Even if this is not likely to happen for jv.wikipedia, having such a transliteration tool implemented here would be very useful and make this wikipedia more interesting and unique.

  • A good automatic transliterator - the one that I developed, although better than nothing, still not good enough (need more tests like going through results above). The more tests conducted, I can make the script better. : Yes, I agree that this is the most important issue you have pointed out and if the tool can have a reasonable accuracy after numerous testing, then you can then inform Metawiki that the tool is ready to be implemented. Keep up the good work!

--DaveZ123 rembugan 28 Sèptèmber 2016 09.11 (UTC)

Wulan Asia Wikipédia 2016[besut sumber]

Awit kawigatèné Panjenengan tumrap Wikipédia Jawa, Panjenengan diundhang mèlu Wulan Asia Wikipédia!

Wulan Asia Wikipédia iku iku besutandhing (edit-a-thon) sajeroning jaringan (online) sing duwé ancas ngundhakaké seserepan lan panampa ing antaraning bebrayan agung Wikipédia Asia. Lumaku sasuwéné wulan Novèmber 2016, abiprayaning Wulan Asia ing Wikipédia Jawa iki nedya ngundhakaké cacah lan mutu artikel-artikel Wikipédia sing ana sambung raketé karo nagara-nagara Asia. Taun kapungkur, punjul 7.000 artikel disumbangaké lumantar 43 basa sajeroning Wulan Asia Wikipédia.

Minangka pratandhaning pamitran antaraning brayan-brayan agung Wikipédia ing Asia, saben panyarta sing nggawé saorané Patang (4) artikel kanthi minangkani paugeran bakal nampa kertu pos Wikipédia sing dirancang mirunggan saka nagara-nagara jaban rangkah sing mèlu kridha iki.

Wikipédiawan lan Wikipédiawati sing kasil nggawé artikel paling akèh ing sawijining Wikipédia, kaya ta ing Wikipédia Jawa iki utawa Wikipédia basa liyané, ing samengko nedya diupasadani minangka "Duta Asia Wikipédia".

Matur nuwun awit kawigatèné panjenengan! Cahyo Ramadhani rembugan 31 Oktober 2016 11.53 (UTC)

Cahyo Ramadhani rembugan 31 Oktober 2016 11.53 (UTC)

Wikipedia[besut sumber]

Ruang nama: Wikipedia/Wikipédia? Bennylin (ꦒꦸꦤꦼꦩ꧀ꦩꦤ꧀) 4 Januari 2019 18.55 (UTC)