Parembugan:Durèn

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian

Nuwun sèwu, artikel iki ora ana ukara pambukané, ujug-ujug dibuka kanthi sub judhul sajarah. Prayogané sub judhul sajarah dipindhah ing sangisoré ukara pambuka.

Tuladha:

Durèn
Dhurèn.jpg
Durèn
Klasifikasi ngèlmiah
Karajan: Plantae
Dhivisi: Magnoliophyta
Klas: Magnoliopsida
Ordho: Malvales
Famili: Bombacaceae
Génus: Durio
Spesies


  • Durio zibethinus
  • Durio kutejensis
  • Durio oxleyanus
  • Durio graveolens
  • Durio dulcis

Durèn iku kalebu tanduran woh-wohan sing arupa wit. Sebutane Durèn diprakirakake saka istilah Melayu yaiku saka tembung duri sing diakhiri panambang -an saengga dadi Durèn.[1] Tembung iki utamane digunakake kanggo nyebut woh sing kulite nduweni eri kang lancip-lancip.[1]

Sajarahe Durèn[besut sumber]

Tanduran Durèn asalipun saka alas Malaysia, Sumatera, lan Kalimantan. [1]Panyebarane Durèn maring arah kulon yaiku marang Thailand, Birma, India, lan Pakistan. Woh Durèn wiwit ngembaka ing Asia Kidul Wetan awit abad 7 M. Dasanamane Durèn yaiku durian (Indonesia), duriang (Manado), dulian (Toraja), rulen (Seram Wetan).[1]

lsp

Rujukan[besut sumber]

  1. a b c d [www.juntak.com Durian](diundhuh tanggal 15 April 2011)

Matur nuwun. Pras rembugan 22:23, 15 April 2011 (UTC)