Panipuri

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan
Panipuri ing piring
Panipuri
Panipuri, Golgappa, Phuchka.jpg
Jeneng liyanéPaani patashi (Haryana)
Pani ke batashe (Uttar Pradesh)
Tikiya (Madhya Pradesh)
Golgappa, gol gappay or gol gappa (Delhi, Punjab)
Phuchka (Bihar, Jharkhand, Nepal, Bengal)
Phuska/Puska (Assam)
Fuska (Sylhet and Chittagong)
Gup-chup (Odisha, Chhattisgarh)
Pakodi (Gujarat)
JinisSnack
Panggonan asalIndia
Woworan pokokFlour, spiced water, onions, potatoes, chickpeas
Buku masakan: Panipuri  Médhia: Panipuri
Panipuri kang pepak

Panipuri ( pra=| Babagan swara iki Ngenani wuni iki pānīpūrī  ) utawa Phuchka ( pra=| Babagan swara iki Ngenani wuni iki Phuchka  ) minangka jinis jajanan sing asalé ing subbawana India . [1]

Olahan iku kasusun saka, puri (asri jero-goreng crepe ), diisi karo dicampur banyu rasa (dikenal minangka pani imli), lunak Chutney, lombok, masala chaat, kentang, bawang lan chickpea. [2] [3]

Jeneng[besut | besut sumber]

Jeneng Panipuri beda-beda gumantung saka tlatah kasebut. Ing Haryana dikenal kanthi jeneng paani patashi ; ing Madhya Pradesh fulki ; ing Uttar Pradesh pani ke watesanhe / padake ; ing Assam phuska / puska lan pakodi ; ing bagean Gujarat, Gup-chup ing bagean Odisha, Phuchka ing Bihar, Nepal, Jharkhand, Bengal lan Chhattisgarh . [4]

Phuchka (utawa fuska utawa puska ) beda karo panipuri ing isi lan rasa. Nganggo campuran campuran bawang godhog lan kentang lembut uga bumbu minangka isi, [4] lan asem tinimbang manis nalika banyu ora asem lan pedhes.

Deleng uga[besut | besut sumber]

Cathetan sikil[besut | besut sumber]

  1. Tarla Dalal, Chaat Cookbook., Gardners Books, 2000, 116 p. (ISBN 978-81-86469-62-0
  2. Ramprasad, Gayathri (2014). Shadows in the Sun: Healing from Depression and Finding the Light Within. Hazelden. p. 260. ISBN 978-1-61649-531-2.
  3. Pani Puri recipe in Veg Recipes of India
  4. a b "11 Different Names For Your Favourite Pani Puri". indiatimes.com (ing basa Inggris). Dibukak ing 2017-06-12.