Panellets

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan
Panellets
Panellets (surtido).jpg
Jeneng liyanéEmpiñonados
JinisPastry
Panggonan asalSpain
Tlatah utawa prajaCatalonia, Valencia, Aragon and Balearic Islands
Woworan pokokMarzipan, pine nuts
Buku masakan: Panellets  Médhia: Panellets

Panellets [1] ( Catalan pronunciation: [pənəˈʎɛts], tunggal: panellet ; Catalan kanggo "roti sithik") minangka panganan cuci mulut tradisional ing Dina All Saints ', sing dikenal minangka Castanyada, ing Catalonia, Andorra, Ibiza lan Tanah Valencia, kanthi kastanye lan ubi jalar . Panellet asring diiringi anggur legi, umume moscatell, mistela, vi de missa utawa vi ranci . Panelet yaiku kue cilik utawa cookie kanthi macem-macem bentuk, umume bunder, digawe umume saka marzipan (tempel digawe saka almond lan gula). Sing paling populer yaiku panel sing ditutupi kacang pinus, sing kalebu dhasar panellet (marzipan) sing digulung ing kacang pinus lan diresiki nganggo endhog. Ing Sevilla, ing Spanyol kidul, cookie kasebut dikenal minangka empiñonados .Panelet paling ora diwiwiti wiwit abad kaping 18, nalika digunakake minangka panganan sing diberkahi kanggo dituduhake sawise sawetara perayaan agama (Panellets de Sant Marc lan Panellets de la Santa Creu). "


Ing Eropa, panel duwe status TSG. [2]

Referensi[besut | besut sumber]

  1. TERMCAT (ed.). "Panellet". Dibukak ing September 30, 2010.
  2. Official Journal of the European Union (accessed 01/07/2015)